Obavijesti

News

Komentari 115

Napeto u HDZ-u: Šeks napao Kosoričine protukandidate

Napeto u HDZ-u: Šeks napao Kosoričine protukandidate
28

Nacionalno vijeće stranke počelo je sa zasjedanjem u srijedu popodne. Iako ni sami članovi Vijeća nisu znali o čemu će raspravljati, Hebrang je otkrio koje su teme

VIDEO

Nešto prije 20 sati članovi Predsjedništva HDZ-a počeli su napuštati prostorije stranke. Aktualna predsjednica Jadranka Kosor rekla je kako su raspravljali o unutarstranačkom Propisniku te usuglasili pravila prema kojima svi kandidati za predsjednika stranke kandidature trebaju predati do 5. svibnja u 12 sati. Prostorije HDZ-a otvorene su im za korištenje, dok ostale troškove svoje unutarstranačke kampanje moraju snositi sami. 

Kosor je kazala kako su na Vijeću raspravljali i o raspuštanju Gradskog ogranka HDZ-a u Valpovu te zaključili kako su sve odluke donešene u skladu sa statutom. Zaključili su kako po tom pitanju čelništvo stranke ništa ne može učiniti no Kosor je poručila kako je glavni zaključak da takve odluke ne treba donositi u vrijeme prije unutarstranačkih izbora. 

Na pitanje kako je moguće da članovi Predsjedništva nisu znali o čemu će danas raspravljati, Kosor je odgovorila kako se oko toga njoj nitko nije požalio. 

Andrija Hebrang je nešto prije 18 sati izašao iz središnjice HDZ-a te rekao kako je morao otići jer je pozlilo njegovoj teti. Rekao je kako su 1. točka na Nacionalnom vijeću bila pravila na predstojećim unutarstranačkim izborima te da su u nastavku članovi raspravljali o raspuštanju ogranka stranke u Valpovu. Na pitanje o raspoloženju na Vijeću, Hebrang je rekao kako je ''super atmosfera''. 

No, izgleda se situacija ipak zakuhala. Navodno je Vladimir Šeks oštro napao Kosoričine protukandidate Tomislava Karamarka i Dragu Prgometa. Šeksova kritika odnosila se na reagiranja Karamarka i Prgometa koji su, zbog "slučaja Valpovo", zatražili ostavku vrha stranke. Šeks je oštro osudio takvo ponašanje rekavši kako se unutarstranačka kampanja HDZ-a mora voditi na puno primjereniji način.

Članovi HDZ-a poslije 15 sati počeli su stizati u zgradu središnjice na Trgu žrtava fašizma. Prvi je došao Ivan Šuker koji nije htio komentirati zašto se održava samo sjednica Nacionalnog vijeća stranke, a ne i Predsjedništva koje se inače održavaju zajedno. Komentare su odbili dati i Jasen Mesić i Marina Matulović Dropulić.

Andrija Hebrang, koji pri dolasku u zgradu ima običaj proći s desne strane 'Džamije' danas je prošao s lijeve strane. Na pitanje zašto, odgovorio je da je ljevica moderna ovih dana. Na sjednici Nacionalnog vijeća ipak očekuje desnicu. Ni Hebrang nije znao reći o čemu će raspravljati, ali priznao je da mu je ''malo čudno'' što se sjednice Nacionalnog vijeća i Predsjedništva ne održavaju zajedno jer je to prvi put tako u zadnjih 20 godina. 

U zgradu je došao i Gordan Jandroković koji također ne zna o čemu će razgovarati. Kandidat za čelnika stranke Darko Milinović našalio se s novinarima koje je pitao je li im hladno, nakon čega je dodao da bi ih trebali pustiti da prate sjednicu. Ni on nije znao reći o čemu će se raspravljati. 

Ubrzo je stigao i Josip Đakić koji je na pitanje je li mu čudno biti u stranci koja je toliko podijeljena, pomalo ljutito odgovorio da ''nitko nije podijeljen''. osorno je poručio okupljenim novinarima da su oni podijeljeni. Nakon njega u HDZ je taksijem stigao Božidar Kalmeta. Nije davao komentare već sam rekao kako kasni.  

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 115
VIDEO

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm
PROMJENA VREMENA NA PUTU

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm

Kiša je već zahvatila dijelove Visa, Korčule i Pelješca, kao i dio samog sjevera države. Brojni stanovnici Hrvatske koji Praznik rada provode u prirodi nadaju se kako će ih kiša izbjeći, barem još neko vrijeme...

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'
4.3 PO RICHTERU

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'

RAKOVICA - Odmah sam pregledao snimke nadzorne kamere s vikendice u Rakovici. Potres se jasno vidi. Prvo je jako udarilo, a onda se tlo kratko zatreslo. To je udaljeno samo 2 kilometra od epicentra, javio nam je čitatelj koji je poslao snimku potresa magnitude 4.3 po Richteru koji je u srijedu u 5.38 zatresao na granici s BiH, samo 15 kilometara od Slunja.
Evo kad u Hrvatsku stiže kiša: Provjerite stanje po gradovima
VELIKA PROGNOZA

Evo kad u Hrvatsku stiže kiša: Provjerite stanje po gradovima

Promjenljivo oblačno i nestabilno. Uz umjeren razvoj oblaka mjestimice kiša i pljuskovi s grmljavinom osobito poslijepodne i navečer. Ponegdje pljuskovi mogu biti jače izraženi, stoji u prognozi DHMZ-a za srijedu...