News

Komentari 54

HDZ-ovka Glavak o Milanoviću: On je doktorirao na Facebooku?

HDZ-ovka Glavak o Milanoviću: On je doktorirao na Facebooku?

Sunčana Glavak o Hrvatskoj i Milanoviću na N1 televiziji. Milanović je doktorirao preko Facebooka, a što se tiče mjera pametniji smo nego prije godinu dana...

Pratimo političku situaciju koja je bitna, bitno je što se događa u Hrvatskoj, odgovorila je Sunčana Glavak na N1 televiziji na pitanje prati li Bruxelles javne prepirke u Hrvatskoj. 

Europarlamentarka je nadodala i da je snažno odjeknula činjenica da je naš predsjednik jedini predsjednik koji zagovara ili izgovara to da je glupost poštivanje covid-mjera i poziva na neposluh, prenosi N1. 

- To je presedan što se događa. Kolege pitaju, zabrinuti su, mjere se mijenjaju iz dana u dan. Ljudi su zabrinuti za gubitak ljudskih života i kada jedan predsjednik države koja se nalazi u EU izgovara takve rečenice i zapravo poziva na neposluh, naravno da nas kolege pitaju što se događa. Nije mi jasno što prebaci u jednom trenutku našeg predsjednika, što se njemu dogodi, u čemu je problem? Kada je on ili puno njih doktorirao na Facebooku i zna sve što je suvremena medicina postigla? Propitivanje na razini EU-a jest hoćemo li vjerovati populistima, hoćemo li se informirati na društvenim mrežama ili ćemo vjerovati medicinskim dostignućima i postignućima - kaže Glavak. 

- Kao institucija očekujem da se ponaša odgovorno, a on se ponaša neodgovorno, sve što znanost preporučuje čini irelevantnim. Hrvatska ima jedne od najliberalnijih mjera u EU. Ne razumijem zašto predsjednik Republike želi da ga se uvažava kao vrlo važnu figuru, a s druge strane čini sve irelevantnim. Tko će biti kriv kad liječnike dovedemo u situaciju da moraju odlučivati o tome kome će spašavati život kada dođe u bolnicu, 53-godišnjoj meni ili 7-mjesečnoj bebi koja je sada na respiratoru u bolnici u Čakovcu? - nadodaje Glavak. 

Sunčana smatra da Stožer nije zakasnio s mjerama te da smo danas pametniji nego prije godinu dana, pošto nas je ipak znanost tome naučila. 

- Okolnosti se mijenjaju, treba ih pratiti iz dana u dan i donositi nove mjere. Mislim da Stožer radi upravo tako i na najbolji mogući način - rekla je za kraj. 

Najčitaniji članci