Obavijesti

News

Komentari 54

HDZ-ovka Glavak o Milanoviću: On je doktorirao na Facebooku?

HDZ-ovka Glavak o Milanoviću: On je doktorirao na Facebooku?
2

Sunčana Glavak o Hrvatskoj i Milanoviću na N1 televiziji. Milanović je doktorirao preko Facebooka, a što se tiče mjera pametniji smo nego prije godinu dana...

VIDEO

Pratimo političku situaciju koja je bitna, bitno je što se događa u Hrvatskoj, odgovorila je Sunčana Glavak na N1 televiziji na pitanje prati li Bruxelles javne prepirke u Hrvatskoj. 

Europarlamentarka je nadodala i da je snažno odjeknula činjenica da je naš predsjednik jedini predsjednik koji zagovara ili izgovara to da je glupost poštivanje covid-mjera i poziva na neposluh, prenosi N1. 

- To je presedan što se događa. Kolege pitaju, zabrinuti su, mjere se mijenjaju iz dana u dan. Ljudi su zabrinuti za gubitak ljudskih života i kada jedan predsjednik države koja se nalazi u EU izgovara takve rečenice i zapravo poziva na neposluh, naravno da nas kolege pitaju što se događa. Nije mi jasno što prebaci u jednom trenutku našeg predsjednika, što se njemu dogodi, u čemu je problem? Kada je on ili puno njih doktorirao na Facebooku i zna sve što je suvremena medicina postigla? Propitivanje na razini EU-a jest hoćemo li vjerovati populistima, hoćemo li se informirati na društvenim mrežama ili ćemo vjerovati medicinskim dostignućima i postignućima - kaže Glavak. 

- Kao institucija očekujem da se ponaša odgovorno, a on se ponaša neodgovorno, sve što znanost preporučuje čini irelevantnim. Hrvatska ima jedne od najliberalnijih mjera u EU. Ne razumijem zašto predsjednik Republike želi da ga se uvažava kao vrlo važnu figuru, a s druge strane čini sve irelevantnim. Tko će biti kriv kad liječnike dovedemo u situaciju da moraju odlučivati o tome kome će spašavati život kada dođe u bolnicu, 53-godišnjoj meni ili 7-mjesečnoj bebi koja je sada na respiratoru u bolnici u Čakovcu? - nadodaje Glavak. 

Sunčana smatra da Stožer nije zakasnio s mjerama te da smo danas pametniji nego prije godinu dana, pošto nas je ipak znanost tome naučila. 

- Okolnosti se mijenjaju, treba ih pratiti iz dana u dan i donositi nove mjere. Mislim da Stožer radi upravo tako i na najbolji mogući način - rekla je za kraj. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 54
VIDEO

Doznajemo: Domovinski pokret izbacit će Jurčevića iz stranke!
SVE ZBOG POTPISA

Doznajemo: Domovinski pokret izbacit će Jurčevića iz stranke!

Jurčević se usprotivio  koalicijskom sporazumu s HDZ-om i bio je nezadovoljan što nisu dobili Ministarstvo kulture. Predsjedništvo bi trebalo predložiti tu sankciju Časnom sudu stranke koje će donijeti zadnju odluku

Novi detalji istrage o nestaloj Danki (2): Otac osumnjičenog Dejana zna gdje je njeno tijelo?
FOKUS ISTRAŽITELJA

Novi detalji istrage o nestaloj Danki (2): Otac osumnjičenog Dejana zna gdje je njeno tijelo?

Djevojčica (2) je nestala 26. ožujka u Srbiji. Smatraju da je ubijena. Uhitili su počinitelje. No analiza tragova zasad ne ide u prilog istražiteljima
Plenković na Pantovčak nosi potpise, Milanović će mu dati mandat za sastavljanje Vlade
IZBORI 2024.

Plenković na Pantovčak nosi potpise, Milanović će mu dati mandat za sastavljanje Vlade

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović primit će predsjednika Vlade Republike Hrvatske i predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića u okviru Ustavom predviđenog postupka za davanje mandata za sastavljanje Vlade Republike Hrvatske u petak u 10 sati, u Uredu predsjednika Republike