Obavijesti

News

Komentari 470

Milinović nakon Predsjedništva: "Milanoviću neće biti lako..."

Milinović nakon Predsjedništva: "Milanoviću neće biti lako..."
9

HDZ će iznjedriti najboljeg kandidata, kazao je Darko Miliović nakon Predsjedništva HDZ-a, ali nije htio odgovoriti je li dogovoreno da će biti samo jedan kandidat

VIDEO

Predsjedništvo HDZ-a održalo je u ponedjeljak još jednu sjednicu.

Kako je uoči sjednice rekao Milijan Brkić tema razgovora vrha stranke bit će tijek unutarstranačkih izbora, kao i parlamentarni izbori. Članovi Predsjendištva nisu upoznati s promjenom naziva Domoljubne koalicije, a što je spomenuo Pero Ćorić (HSP AS).

- Nisam čuo za to - kazao je Brkić.

Ni Miro Kovač ne zna ništa o tome.

- On je to rekao? Ja za to ne znam - kazao je Kovač.

Milinović: Šef HDZ-a može biti kao i šef SDP-a, i fakin i ratnik

U središnjicu je stigao i Darko Milinović, kojem smeta uspoređivanje budućeg šefa HDZ-a s čelnikom SDP-a Zoranom Milanovićem.

- Nemojte nas uspoređivati sa Zoranom Milanovićem. To je podcjenjivanje 200.000 članova HDZ-a - rekao je Milinović. Dodao je kako šef HDZ-a može biti sve što se pripisuje šefu SDP-a - i fakin i ratnik. Iako je kazao da još nije donio odluku o tome hoće li se kandidirati za šefa stranke, prilikom usporedbi s Milanovićem dao je naslutiti da hoće.

- Kažu da treba imati širinu. Pa ja mogu razgovarati i sa svojim prijateljima iz IDS-a i HDSSB-a - kazao je Milinović i dodao da će na parlamentarnim izborima pobjediti onaj tko pobjedi na unutarstranačkim izborima u HDZ-u, tko god to bio.

Hasanbegović: Hoću li se kandidirati? To zna samo vidoviti Milan

Prilikom ulaska u središnjicu HDZ-a, ministar Hasanbegović je na pitanje novinara o tome hoće li se kandidirati za mjesto predsjednika stranke odgovorio: 'To zna samo vidoviti Milan', te 'ovisi kako mi grah padne'.

Na skore unutarstranačke izbore osvrnuo se i zagrebački HDZ-ovac Andrija Mikulić.

- Rekao sam da ću podržati onog kandidata koji će nas znati odvesti do pobjede na parlamentarnim izborima i koji se može nositi sa zahtjevnom političkom situacijom - kazao je Mikulić i dodao da je najizgledniji kandidat europarlamentarac Andrej Plenković.

Njemu potporu dosad još nije dao Oleg Butković.

- Ne bi bilo korektno prema drugim kandidatima - kazao je Butković i dodao kako se on sam neće kandidirati.

Nakon sjednice Predsjedništva HDZ-a, Darko Milinović je novinarima rekao kako je prezadovoljan odlukama. 

- Zoranu Milanoviću neće biti lako. HDZ će iznjedriti najboljeg kandidata - kazao je, ali nije htio odgovoriti je li dogovoreno da će biti samo jedan kandidat.

Stigli i HDZ-ovi ministri

U središnjicu HDZ-a su nešto prije 17 sati, nakon što je završilo Predsjedništvo, stigli i HDZ-ovi ministri Zdravko Marić, Dario Nakić, Lovro Kuščević, Bernardica Juretić, Predrag Šustar i Josip Buljević. Ministri su stigli na "redovnu koordinaciju". Nakon sastanka izjavu za medije će dati Milijan Brkić. 

Ponovno sastanče

Presjedništvo HDZ-a sastaje se ponovo sastalo ponedjeljak u 15 sati. Stranački izbori u HDZ-u održavaju se 17. rpnja 2016. pa je očito da je pred strankom intenzivna kampanja. U kratkom vremenu se moraju organizirati pa bi kampanja mogla postati i prilično oštra, pogotovo ako se uključi veći broj kandidata, a što se najavljuje.


Pokretanje videa...

00:14


Tko će biti na čelu HDZ-a? Jedan od glavnih favorita svakako je HDZ-ov europarlamentarac Andrej Plenković koji slovi kao predstavnik umjerene, centrističke struje u HDZ-u. No, u posljednje vrijeme sve su glasnije najave o mogućoj kandidaturi Zlatka Hasanbegovića.

Tehnički ministar kulture Hasanbegović već je duže vrijeme na meti velikog dijela javnosti zbog njegovih spornih stajališta o antifašizmu i Drugom svjetskom ratu.On je zadobio simpatije ekstremne desnice i nacionalistički orijentiranog dijela društva. Upravo je ta podrška koju je Hasanbegović dobio na saboru stranke jasan znak njegovim pristašama kako bi on mogao konkurirati Plenkoviću.

Tomislav Tolušić koji je izrazio želju da kao kandidat sudjeluje u izborima za predsjednika se povukao. Među mogućim kandidatima pretendentima za predsjedničku poziciju je i europarlamentarka Ivana Maletić.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 470
VIDEO

Spasio tisuće, na kraju se ubio: Uništili snimke koje je ostavio
FELJTON: ČERNOBIL, 5. DIO

Spasio tisuće, na kraju se ubio: Uništili snimke koje je ostavio

Valerij Legasov je tvrdio da je vlast tajila greške u dizajnu reaktora, ali i prethodne nesreće u drugim elektranama. Dvije godine nakon černobilske katastrofe se objesio

'U Hrvatskoj je bilo stroncija u zraku, a on uzrokuje leukemiju'
FELJTON: ČERNOBIL, 6. DIO

'U Hrvatskoj je bilo stroncija u zraku, a on uzrokuje leukemiju'

Kada se vijest o černobilskoj katastrofi pojavila na našim prostorima svi su se pitali koliko je zračenje i nikome nije bilo svejedno. Krak radioaktivnog oblaka išao je prema Hrvatskoj...
Kirurg i tim iz Dubrave vraćaju djeci osmijeh na lica: 'Čudesno, Šimunov ožiljak se jedva i vidi'
SPAS ZA STOTINE MALIŠANA

Kirurg i tim iz Dubrave vraćaju djeci osmijeh na lica: 'Čudesno, Šimunov ožiljak se jedva i vidi'

U Hrvatskoj se na 1000 novorođene djece rodi jedno dijete s nekim od oblika rascjepa usne i nepca. Svi se liječe u KB Dubrava koja je referentni centar za liječenje ove bolesti. Osim djece iz Hrvatske, dolaze i iz regije