Obavijesti

News

Komentari 288

HDZ-u se topi prednost pred SDP-om, raste podrška Vladi

HDZ-u se topi prednost pred SDP-om, raste podrška Vladi
1

HDZ u rujnu ima podršku od 30 posto, a SDP je na 25,3 posto. Živi zid trenutačno ima podršku od 6,6 posto, na četvrto mjesto probila se stranka Bandić Milan 365

VIDEO

Redoviti Crobarometar koji za Dnevnik Nove TV provodi Ipsos Puls pokazao je kako je podrška SDP-u u rujnu porasla te za HDZ-om sada zaostaje 4 posto. 

HDZ u rujnu ima podršku od 30 posto, a SDP je na 25,3 posto. Živi zid trenutačno ima podršku od 6,6 posto, na četvrto mjesto probila se stranka Bandić Milan 365 koju podržava 4,3 posto ispitanih. ORaH je na petom mjestu te uživa podršku od 3,8 posto. 

HSS ima potporu od 2,7 posto, MOST nezavisna lista 2,5 posto, BUZ 1,9 posto. HNS rujan završava s potporom od 1,7 posto. Naprijed Hrvatska Ive Josipovića je također na 1,7 posto, HDSSB je na 1,3 posto, kao i Laburisti. Po 1,1 posto imaju HSP te Reformisti Radimira Čačića.

Domoljubna koalicija koju predvodi HDZ ima 33 posto podrške. Hrvatska raste, koalicija vladajućeg SDP-a ima potporu od 29,1 posto. 

7,3 posto ispitanih smatra da će Živi zid odlučivati o novoj vladi, a 4,5 posto vjeruje da će to biti Bandić Milan 365. Od ostalih stranaka i koalicija koje bi mogle odlučivati o novoj Vladi su ORaH s 4,1, nezavisna list MOST s 3,4 posto.

Vladinu politiku trenutačno odobrava 32 posto birača što je znatan porast u odnosu na prosinac 2014. kada je Vladu podržavalo tek 17 posto ispitanih. Ipak, većina Vladinu politiku ne odobrava, odnosno njih 61 posto. Većina također smatra da je smjer kojim Hrvatska ide pogrešan (62 posto), a 28 posto smatra da je smjer dobar.

Rad ureda Predsjednice građani su ocijenili s 3,15, što je nešto niža ocjena u odnosu na prošli mjesec kad je bila 3,28. Vlada je ocijenjena s 2,31, što je za nijansu bolje nego u prošlom mjesecu, kad je ta ocjena iznosila 2,27. Hrvatski sabor 4. godinu mandata završava s 2,09, što je također za nijansu niža ocjena u odnosu na kolovoz 2015., kad je ocjena iznosila 2,19.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 288
VIDEO

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela
24SATA NA MJESTU DOGAĐAJA

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela

Osumnjičeni muškarac je priveden. U tijeku je očevid i kriminalističko istraživanje, objavila je policija.

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...
UBOJSTVO ZA UBOJSTVOM NA ČRNOMERCU

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...

U samo tri mjeseca, dogodilo se više stravičnih incidenata na zagrebačkom Črnomercu. U najnovijem od njih, u subotu ujutro, sin je izbo majku (68)
Pomlatili se nasred ceste zbog sukoba u prometu: 'Uđi u auto, polomit ću ga, majke mi mile!'
SNIMKA IZ SPLITA

Pomlatili se nasred ceste zbog sukoba u prometu: 'Uđi u auto, polomit ću ga, majke mi mile!'

SPLIT- U Splitu je zbog nesuglasica u prometu u petak ujutro došlo do vrijađanja i psovanja, a potom i naguravanja i sukoba. Prema snimci portala Dalmacija Danas, u tučnjavi je sudjelovalo pet ljudi. - Uđi u auto, polomit ću ga, majke mi mile! - govori muškarac na snimci. - Pusti ga, vidiš da je kreten - čuje se žena. Policijski službenici su četvero ljudi doveli u postaju, protiv svih idu prijave...