Obavijesti

News

Komentari 8

'HDZ u Zagrebu ima projektnu koaliciju s Milanom Bandićem'

'HDZ u Zagrebu ima projektnu koaliciju s Milanom Bandićem'
3

"One stvari koje se tiču izmjene i dopune Generalnog urbaničkog plana (GUP) nismo podržali jer smo smatrali da nisu dobre. Nismo podržali isto tako odlagalište u Podsusedu ili kompostanu u Obreščici", podsjeća Ilijaš

VIDEO

Predsjednik Kluba gradskih zastupnika HDZ-a u zagrebačkoj Gradskoj skupštini Kazimir Ilijaš u četvrtak je rekao da HDZ u Zagrebu ima projektnu koaliciju sa strankom gradonačelnika Milana Bandića i dok god se ti njihovi projekti izvršavaju, oni će takve prijedloge podržati.    

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Kako je izgledao HDZ dernek 2015., a kako 2020. godine 02:15

Podsjeća da je HDZ podržao projekt Zagrebačkog rotora vrijedan 330 milijuna kuna bespovratnih EU sredstava te da je rotor u funkciji. Također, podsjetio je na natkrivanje tržnice u Španskom, što je isto bio prijedlog HDZ-a, amandmana koji su išli na proračun. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

"One stvari koje se tiču izmjene i dopune Generalnog urbaničkog plana (GUP) nismo podržali jer smo smatrali da nisu dobre. Nismo podržali isto tako odlagalište koje je trebalo biti za građevinski materijal u Podsusedu ili kompostanu u Obreščici", podsjeća Ilijaš.

"Dakle, mi imamo svoj stav. Taj stav je uvijek vjerodostojan, odgovoran i principijelan i ne mijenjamo naše stavove i mišljenje kao neki, dakle od trenutka do trenutka. I tako ćemo biti i nadalje", rekao je Ilijaš na pitanje novinara je li Bandić HDZ-u sada teret ili još uvijek partner, s obzirom na to da na parlamentarnim izborima nije dobio ni jednog zastupnika u Hrvatskom saboru. 

Zagreb: Gradska oporba ispred zgrade Vlade održala konferenciju za medije

Upitan "diše li se u HDZ-u sada ipak malo lakše kada znate da Vlada neće ovisiti o žetončićima u Hrvatskom saboru", Ilijaš kaže da on može samo istaknuti da je ova pobjeda na izborima za Hrvatski sabor svakako odličan uspjeh HDZ-a na čelu s predsjednikom stranke Andrejem Plenkovićem, ali da isto tako i obvezuje. 

Najavio je da će prva stvar koja će biti na sjednici Hrvatskog sabora, a što je također već najavio i Plenković, biti zakon o obnovi grada Zagreba.

"Mislim da se tome pridodaje vrlo veliki interes i pažnja da se donese zakon koji će biti sveobuhvatan, koji je prošao zakonsku proceduru i kojim će biti na transparentan način omogućena obnova grada Zagreba do posljednjeg detalja", istaknuo je Ilijaš.

Kaže da je HDZ velika stranka te se u zadnjem mandatu uvijek suočila s velikim izazovima -  Agrokorom, Uljanikom, pandemijom koronavirusa i pravilno odgovorila na njih. 

"Građani su to prepoznali i nagradili rad hrvatske Vlade na čelu s premijerom Plenkovićem ovim rezultatima koje smo imali sada na izborima", istaknuo je Ilijaš.  

Na pitanje koliko je moguće da ministar zdravstva Vili Beroš bude kandidat HDZ-a za gradonačelnika Zagreba na lokalnim izborima u svibnju iduće godine, Ilijaš kaže da o tome tko će biti kandidat za gradonačelnika iz redova HDZ-a za Zagreb, odlučit će nadležna stranačka tijela.

"A vjerujte mi, tko god da bude kandidat za gradonačelnika, taj će i pobijediti", poručio je predsjednik Kluba gradskih zastupnika HDZ-a u zagrebačkoj Gradskoj skupštini Kazimir Ilijaš. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 8
VIDEO

Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'
NAKON IZBORNE NOĆI

Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'

Kao i do sada, ja ću se i u ovoj situaciji do kraja držati slova i duha hrvatskog Ustava - napisao je Milanović