News

Komentari 5

Helikopter se srušio: Poginuo je načelnik glavnog stožera

Helikopter se srušio: Poginuo  je načelnik glavnog stožera

Načelnik glavnog stožera tajvanskih oružanih snaga i sedmorica časnika poginuli su u padu helikoptera. General i ostali putnici u helikopteru išli su u posjet vojnicima stacioniranim u bazi u okrugu Yilanu

General Shen Yi-ming, načelnik glavnog stožera oružanih snaga, bio je među osmoricom visokih časnika tajvanske vojske - među kojima su bila trojica generala - koji su poginuli u toj nesreći.

490585913

Njihov helikopter Black Hawk srušio se u gorju blizu Taipeja. U njemu je bilo trinaest ljudi.

U trenutku nesreće 62-godišnji general i ostali putnici u helikopteru išli su u posjet vojnicima stacioniranim u bazi o okrugu Yilanu, na sjeveroistoku otoka, u okviru redovite zadaće.

490593163

"Petorica su preživjela, a osmorica njihovih kolega su poginula. Teško nam je, izražavamo sućut njihovim obiteljima", rekao je novinarima zapovjednik tajvanskih zračnih snaga Hsiung Hou-chi.

Ured tajvanske predsjednice Tsai Ing-wen objavio je da je ona u sljedeća tri dana otkazala sva događanja u vezi s predsjedničkom kampanjom. Izbori se trebaju održati 11. siječnja.

490593162

"Kao vrhovna zapovjednica oružanih snaga, predsjednica Tsai i njezin ured usredotočit će se na akciju spašavanja i pokušati utvrditi uzroke nesreće", navodi se u priopćenju.

Najčitaniji članci