Obavijesti

News

Komentari 351

Hells Angels: Specijalci su nas satima držali u blatu i snijegu

Hells Angels: Specijalci su nas satima držali u blatu i snijegu
1

Najavili su da će Austrijskoj, Mađarskoj, Slovenskoj i BiH ambasadi u Zagrebu oštećeni strani državljani uložiti žalbe zbog postupanja policije, te najavljuju tužbe

VIDEO

Pripadnici specijalne policije upali su u subotu na privatnu zabavu u zagrebačkim Sesvetama na kojoj su se nalazili članovi motoklubova iz Hrvatske, Mađarske, Slovenije, Njemačke, Engleske, BiH i Austrije.

U priopćenju koje su poslali članovi Moto Kluba Hells Angels MC Croatia, navodi se kako je oko 20.30 sati, stotinjak pripadnika Specijalne policije te USKOK-a, upalo na zabavu naoružani repetiranim dugim i kratkim naoružanjem, u punoj opremi specijalne policije te u takozvanim 'fantomkama' na glavi uz povike 'lezi, pucat ću' te po navodima članova moto kluba uporabili i suzavac. 

'Ležali smo na -15 više od četiri sata'

- Među nama je bila i žena u odmakloj trudnoći, a sve su nas natjerali da legnemo u blato i snijeg, ili na pod, u zavisnosti gdje se tko zatekao, i to u noći koja je bila najhladnija dotad u godini, na -15 bili smo prisiljeni ležati više od 4 sata - stoji u priopćenju Hells Angelsa. 

Neki od prisutnih, tvrde motoristi, iako nije bilo nikakvog pružanja otpora, bili su pošpricani direktno u oči suzavcem te im je kasnije zbog toga morala biti ukazana liječnička pomoć, dok su drugi, prije svega strani državljani koji nisu razumjeli policijske povike na hrvatskom jeziku bili udarani teleskopskim palicama interventne policije.

Trudnica je mogla izgubiti bebu, drugu su ženu vrijeđali 

Uz to, dodaje se u priopćenju, neke od posjetitelja su na vanjskom parkiralištu skidali do gola na temperaturi od -15 stupnjeva! Supruga jednog od posjetitelja, državljanka BiH koja se nalazi u odmaklom stadiju trudnoće, bila je prisiljena ležati na hladnom podu iako su ostali gosti rekli policajcima da je trudna te je od svega doživjela šok zbog kojeg je mogla izgubiti bebu. 

U priopćenju se navodi i kako su pripadnici specijalne policije  zaručnicu jednog posjetitelja, inače slovensku državljanku, upitali: 'Ti si prostitutka, šta radiš ovdje? Koliko košta? Također, navode kako dvoje BiH državljana ima izgnječene prste na rukama i ozebline, a dva mađarska državljana imaju lakše tjelesne ozljede uslijed udaranja teleskop palicom.

- Nakon izvršene pretrage ljudi i prostorija, 30-ak posjetitelja odvezeno je policijskim vozilima u prostorije MUP-a u Heinzelovu te PU Sesvete na obavijesni razgovor, te su tamo držani do oko 4.30 ujutro, kada su svi privedeni i pušteni - navodi se u priopćenju moto kluba Hells Angels MC Croatia. 

'Tražimo da se ispitaju postupci policije i objavi cijena racije'

Zbog ovakvog ponašanja pripadnika specijalne policije i USKOK-a, kako navode u priopćenju objavljenom na Facebook grupi Occupy Croatia, traže da se ispitaju postupci policije u navedenoj raciji 26.1. te da se javno objave informacije kolika je bila cijena cijele te operacije.  

Stranci će podići tužbe

Najavili su da će Austrijskoj, Mađarskoj, Slovenskoj i BiH ambasadi u Zagrebu oštećeni strani državljani uložiti žalbe povodom postupanja hrvatske policije spram stranih državljana te podići tužbe te obavijestiti medije u svojim zemljama o ovakvom postupanju hrvatske policije. 

Svi oštećeni posjetitelji podižu prigovor ministru unutarnjih poslova na postupanje policije te će o tom obavijestiti pismenim putem Unutarnju Kontrolu MUP-a te ministra unutarnjih poslova.

Policija potvrdila intervenciju: Nitko nije uhićen

Policija je potvrdila intervenciju u klubu u kojem su se okupili članovi motokluba, a bilo ih je više od 50 iz pet, šest zemalja. Policija je, kako su izvijestili, u klub stigla u subotu oko 21 sat, a kako neslužbeno doznajemo nitko nije uhićen, te nitko nije zatražio liječničku pomoć. Akcija policije bila je planirana, ali još se ne zna s kojim ciljem, a o detaljima će izvijestiti naknadno.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 351
VIDEO

Gotov sastanak DP-a i Mosta. Oglasio se Pupovac: Nijedna nam opcija nije neprihvatljiva
IZ MINUTE U MINUTU

Gotov sastanak DP-a i Mosta. Oglasio se Pupovac: Nijedna nam opcija nije neprihvatljiva

Prošlo je šest dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!
NOVA KOALICIJA

Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!

HSLS i HNS su na parlamentarnim izborima bili na listi s HDZ-om i dosad su im čuvali leđa u vladajućoj većini. Jednako kao i SDSS. Ali za ove izbore su formirali blok s onima koji ne žele čuti za podršku HDZ-u
'Izborit ćemo se da svako srpsko selo ima sve što i hrvatsko. Ali SDSS je nama neprihvatljiv!'
BURNA PRESICA PENAVE

'Izborit ćemo se da svako srpsko selo ima sve što i hrvatsko. Ali SDSS je nama neprihvatljiv!'

SDSS i Možemo! su nam neprihvatljivi partneri. Sa svima drugima se razgovora.  Pravi razgovori su tek krenuli s jučerašnjim danom, kaže Penava