Obavijesti

News

Komentari 2

HEP otpisuje potraživanja na poplavljenim područjima

HEP otpisuje potraživanja  na poplavljenim područjima
1

HEP ističe da se kupcima čiji je opskrbljivač HEP ODS otpisuje iznos mrežarine i iznos za struju, a kupcima koji imaju nekog drugog opskrbljivača otpisuje mrežarina

VIDEO

HEP Operator distribucijskog sustava d.o.o. donio je odluku o otpisu potraživanja od kupaca na poplavljenim područjima Vukovarsko-srijemske županije, koja se temelje na akontacijskim ratama za mjesece svibanj i lipanj 2014.

U HEP-ovom priopćenju se navodi kako se tom odlukom kupcima čiji je opskrbljivač HEP ODS otpisuje iznos mrežarine i iznos za električnu energiju, a kupcima koji imaju nekog drugog opskrbljivača otpisuje iznos mrežarine. Akontacijske rate za kućanstva i procijenjeni računi za poduzetništvo za svibanj i lipanj ukupno iznose oko 1,64 milijuna kuna. HEP ODS će također općinama Gunja, Drenovci i Vrbanja uplatiti namjenska donacijska sredstva za financiranje nužnih sanacijskih radova na električnim instalacijama u poplavljenim stambenim objektima na područjima tih općina. 

Vlasnici poplavljenih kuća moći će na propisan i siguran način obaviti zamjenu nužne instalacijske opreme te izvanredni pregled i ispitivanje električne instalacije ili dijela električne instalacije, koji su nužni za korištenje stambenog objekta. Kako smo već prethodno obavijestili javnost, kupci se trebaju javiti svojim načelnicima općine kako bi se napravio popis stambenih objekata te plan pregleda i sanacije električnih instalacija i unutarnjih dijelova priključka na mrežu, navodi se u priopćenju. 

Ekipe Elektre Vinkovci HEP ODS-a stalno su na terenu i dnevno vraćaju napon u po stotinjak od ukupno 3.550 objekata isključenih iz mreže, koja je u poplavama pretrpjela značajna oštećenja. Šteta na elektrodistribucijskoj mreži i objektima je oko 12 milijuna kuna. Podsjećamo također da je HEP d.d. već prvih dana katastrofe Hrvatskom crvenom križu uplatio donaciju od milijun kuna za pomoć stanovništvu poplavljenih područja, podsjeća HEP.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm
PROMJENA VREMENA NA PUTU

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm

Kiša je već zahvatila dijelove Visa, Korčule i Pelješca, kao i dio samog sjevera države. Brojni stanovnici Hrvatske koji Praznik rada provode u prirodi nadaju se kako će ih kiša izbjeći, barem još neko vrijeme...

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'
4.3 PO RICHTERU

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'

RAKOVICA - Odmah sam pregledao snimke nadzorne kamere s vikendice u Rakovici. Potres se jasno vidi. Prvo je jako udarilo, a onda se tlo kratko zatreslo. To je udaljeno samo 2 kilometra od epicentra, javio nam je čitatelj koji je poslao snimku potresa magnitude 4.3 po Richteru koji je u srijedu u 5.38 zatresao na granici s BiH, samo 15 kilometara od Slunja.
Evo kad u Hrvatsku stiže kiša: Provjerite stanje po gradovima
VELIKA PROGNOZA

Evo kad u Hrvatsku stiže kiša: Provjerite stanje po gradovima

Promjenljivo oblačno i nestabilno. Uz umjeren razvoj oblaka mjestimice kiša i pljuskovi s grmljavinom osobito poslijepodne i navečer. Ponegdje pljuskovi mogu biti jače izraženi, stoji u prognozi DHMZ-a za srijedu...