Obavijesti

News

Komentari 59

HEP-ov poučak: Doniraju gdje god stignu pa onda dižu cijene

HEP-ov poučak: Doniraju gdje god stignu pa onda dižu cijene
1

Za donacije svake godine HEP izdvoji nekoliko desetaka milijuna kuna. Opravdavaju se kako najavljene veće cijene grijanja s tim nemaju ama baš nikakve veze

VIDEO

HEP d.d. je ove godine potrošio čak 9,3 milijuna kuna za razna sponzorstva i donacije. Njihovo društvo, HEP Toplinarstvo pak, zbog velikih gubitaka želi povećati cijene grijanja za 37 posto u šest gradova, Zagrebu, Osijeku, Velikoj Gorici, Sisku, Zaprešiću i Samoboru.

- Najveći se dio (osam milijuna kuna) odnosi na sponzorstva nacionalnih sportskih saveza (vaterpolskog, rukometnog, košarkaškog i skijaškog, u jednakim iznosima) i na sponzorstva nacionalnih kazališnih kuća (HNK u Zagrebu, Osijeku, Splitu, Rijeci i Varaždinu, svako po 100.000 kuna) - kažu u HEP-u. Ostala sponzorska sredstva u ovoj godini dodijeljena su Sinjskoj alci, Sportskim igrama mladih, te nekolicini znanstveno-stručnih skupova i regionalnih kulturnih i tradicijskih priredbi.

Većinu sportskih saveza sponzoriraju godinama, a ove godine su, unatoč krizi, odlučili sponzorirati ih zbog Olimpijskih igara. U HEP-u tvrde da nema izravne veze između troškova sponzorstava u HEP-u i krize u Toplinarstvu, jer je ono računovodstveno razdvojeno od drugih društava. Također, opravdavaju se kako HEP-Toplinarstvo ni ne planira sklapati sponzorske ugovore.

Ipak, kako doznajemo, HEP d.d. ima određeni novac koji godišnje izdvaja za donacije i sponzorstva. Kasnije se novac za to daje iz svakog društva, onako kako odredi “središnjica”. No s obzirom da je Toplinarstvo u prvih šest mjeseci ove godine dužno oko 400 milijuna kuna, teško da će se od njih tražiti novac, uvjeravaju nas sugovornici iz HEP-a.

- S obzirom da ovise o tržišnim cijenama Toplinarstvo loše stoji, a posluju kao komunalna tvrtka. HEP im ni ne može pomoći jer je prelijevanje sredstava iz jednog društva u drugo zabranjeno zakonom – kaže Mladen Ponoš iz Nezavisnog sindikata radnika HEP-a.

>>> Više čitajte u novom broju 24sataExpressa!

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 59
VIDEO

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela
24SATA NA MJESTU DOGAĐAJA

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela

Osumnjičeni muškarac je priveden. U tijeku je očevid i kriminalističko istraživanje, objavila je policija.

Sin (28) izbo majku (68) u kući. Susjedi u šoku: 'Ovo je mirna ulica, strašno je što se dogodilo'
HOROR U VRAPČU

Sin (28) izbo majku (68) u kući. Susjedi u šoku: 'Ovo je mirna ulica, strašno je što se dogodilo'

Nesretnu ženu napao je u subotu u jutarnjim satima u domu na zapadu Zagreba. Uhićen je, a o motivima policija zasad ne želi spekulirati
Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...
UBOJSTVO ZA UBOJSTVOM NA ČRNOMERCU

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...

U samo tri mjeseca, dogodilo se više stravičnih incidenata na zagrebačkom Črnomercu. U najnovijem od njih, u subotu ujutro, sin je izbo majku (68)