Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
0 komentara

Hercegovački studenti pomolili se u Zagrebu za Praljka i druge

Članovi Zavičajnog kluba hercegovačkih studenata iz Zagreba šokirani su presudom šestorici čelnika Herceg-Bosne u Haagu. Mirnim skupom i molitvom pružili su podršku Hrvatima

Foto: ZKHS/Facebook
0 komentara

Diljem Hrvatske i Bosne i Hercegovine u srijedu su održani skupovi na kojima se molilo i pružalo potporu osuđenim bosanskohercegovačkim Hrvatima u predmetu "Prlić i ostali" u Haagu. Među njima su bili i studenti iz Zavičajnog kluba hercegovačkih studenata (ZKHS) u Zagrebu.

- Svjesni smo nekompetentnosti Haaškog suda i njegovih nerealnih odluka. Nažalost, dogodio se taj stravičan događaj koji je šokirao i pogodio sve Hrvate, a posebno nas iz Bosne i Hercegovine - rekao nam je Frano Knezović, predsjednik udruge.

Nakon što su se pomolili za osuđene Hrvate u Haagu na misi u crkvi Svete Mati Slobode na zagrebačkom Jarunu, koju je predvodio studentski kapelan don Damir Stojić, studenti su se okupili u dvorištu studentskog doma "Stjepan Radić", mjestu gdje djeluju još od 1995.

- Mislim da nikad puniju crkvu nisam vidio. Toliko ljudi, takva tišina, takva bol - opisao je Knezović.

Članovi ZKHS-a zapalili su svijeće za pokojnog generala Slobodana Praljka i ostale poredavši ih u obliku broja 111 koji simbolizira ukupan broj godina kazne na koji je osuđena tzv. bosanskohercegovačka šestorka.

"S prijezirom odbacujem vašu presudu", stajalo je na transparentu kojega su izvjesili hercegovački studenti, što su riječi koje je izgovorio Praljak prije nego što si je odlučio sam presuditi, ne mogavši se pomiriti s odlukom Haaškoga suda.

"Čudni su puti Gospodnji, al' u njih nemoj sumnjati, pravda na kraju pobijedi, istina uvijek nađe put i nikad nije uzalud." Generale Praljku, počivaj u miru Božjem. 🇭🇷

Posted by Zavičajni klub hercegovačkih studenata on 29. studenoga 2017

Tema: Drama u Haagu: Praljak se otrovao!

Možda vas zanima i ovo:
Message