Obavijesti

News

Komentari 6

'Herman ne može kvalitetno voditi zagrebački HDZ, jer je godinama bio Bandićev partner'

'Herman ne može kvalitetno voditi zagrebački HDZ, jer je  godinama  bio Bandićev partner'

Kandidat za predsjednika zagrebačkog HDZ-a Pavo Kostopeč poručio je da sadašnji predsjednik Mislav Herman ne može više kvalitetno voditi tu stranačku organizaciju jer je godinama bio u partnerstvu s Bandićem

VIDEO

"Herman ne može kvalitetno više voditi zagrebačku organizaciju zbog neuspjeha koji je postigao, a i zbog činjenice da je dugo godina bio akter političke scene i partnerstva kojeg je vodio pokojni Bandić", rekao je  Pavo Kostopeč na konferenciji za novinare uoči izbora u zagrebačkom HDZ-u.   

Kostopeč je rekao da su kroz kampanju potvrdili ono što su od početka znali - da je zagrebačkom HDZ-u potrebna promjena. Ustvrdio je kako je ta stranka danas u Zagrebu potpuno neprepoznatljiva s neafirmiranim stranačkim programima, što su im Zagrepčani pokazali na prošlim lokalnim izborima.

Također, podsjetio je da je trenutno vodstvo zagrebačkog HDZ-a polučilo neuspjeh jer je na zadnjim lokalnim izborima HDZ-ova lista osvojila 36.232 glasa, dok je na izborima prije četiri godine imala 38.768 glasova.

Cirkus na izborima u HDZ-u: Tek su počeli, već pljušte optužbe za lažiranje broja potpisa podrške!
Cirkus na izborima u HDZ-u: Tek su počeli, već pljušte optužbe za lažiranje broja potpisa podrške!

Iza takvih rezultata stajala je suradnja sadašnjeg vodstva s Bandićem, zbog čega je sposobnost njihove kritike i opozicijske uloge u zagrebačkoj Gradskoj skupštini ograničena.

Kostopeč je upozorio na neinformiranost članstva jer ih veliki broj uopće ne zna da su unutarstranački izbori. Uz to, postoji evidentno nezadovoljstvo aktualnim rezultatima i neprepoznatljivošću zagrebačkog HDZ-a, pa je nemali broj članova pasivan.

Brnjac i Aladrović neće imati vremena ni energije baviti se zagrebačkim HDZ-om

Ocijenio je kako se predizborna kampanja Hermanova temeljila na stajalištu da se tu radi o "čarkama i prepucavanjima koje treba zadržati unutar obitelji" te su se više fokusirali na stranačku strukturu, a manje na članstvo.

Ponašali su se kao da predizborna kampanja nije niti potrebna, a nama je to neprihvatljivo. Mi smo kampanju vodili afirmativno, imali smo dobro posjećene skupove, snažnu komunikaciju koja je usmjerena prvenstveno članovima, rekao je.

Kod suprotne strane nije vidio program ni jasne stavove, ni od Hermana niti od ministara koji su kandidati za potpredsjednike (Nikolina Brnjac i Josip Aladrović). Smatra da Brnjac i Aladrović neće imati vremena, prostora, energije niti vizije da bi se posebno bavili zagrebačkom organizacijom.

Hoće li Plenković dobiti novu pljusku i opet izgubiti Zagreb?
Hoće li Plenković dobiti novu pljusku i opet izgubiti Zagreb?

Komentirajući stanje u Zagrebu, Kostopeč je rekao da nekoliko mjeseci vladanja platforme Možemo pokazuje njihovu nekompetenciju, nespremnost za vlast, netransparentnost i kadrovski deficit.

Aktualna gradska vlast ne može još dugo sve teškoće opravdavati naslijeđem Milana Bandića već moraju pokazati kompetenciju i proaktivnost. "Moj tim spreman je biti njihova jasna opozicija i zastupati Zagrepčane u zaštiti od nesposobnosti aktualne vlasti", poručio je Kostopeč.

Prvi krug izbora za predsjednike i potpredsjednike općinskih, gradskih i županijskih organizacija HDZ-a održat će se 17. listopada, a ako bude potrebno drugi krug je 24. listopada. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 6
VIDEO

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Grmoja: 'Nećemo Milanovića za premijera'
UŽIVO: REZULTATI IZBORA

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Grmoja: 'Nećemo Milanovića za premijera'

Izbori su iza nas, obrađeni su svi glasovi, a sada kreće političko nadmudrivanje. Tko će s kime koalirati i stvoriti većinu...

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef
IZBORNA NOĆ U MOSTU

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef

Božo Petrov došao je nešto prije 19 sati, ali je netragom nestao, pričalo se da je otišao kući oko 22 sata. Ipak, zvali su ga nazad. Ubrzo više neće biti predsjednik i Most traži novog šefa stranke
Domovinski pokret u rukama drži ključeve nove Vlade, ali...
KOMENTAR BORISA RAŠETE

Domovinski pokret u rukama drži ključeve nove Vlade, ali...

Plus+ Birači nisu previše kaznili HDZ ni za brojne afere, niti za Lex AP, ni za Turudića. Naprotiv, uz ovako visoku izlaznost njihova politika dobila je legitimaciju. A za nastavak vladavine trebat će im solidna trgovačka vještina