News

Komentari 0

Hoće li Plenković dobiti novu pljusku i opet izgubiti Zagreb?

Hoće li Plenković dobiti novu pljusku i opet izgubiti Zagreb?

HDZ u rujnu nastavlja unutarstranačke izbore u lokalnim organizacijama. Jedna od najvećih bitaka vodit će se za Zagreb, u kojem je HDZ marginaliziran i opterećen Bandićem...

Andrej Plenković nedodirljivi je vladar stranke i Vlade koja ima stabilnu potporu u Saboru. Pomeo je na izborima unutarstranačku oporbu, a ona u Saboru raspala se sama opterećena svojim problemima. 
Ali u njegovoj kruni nedostaje dragulj koji priželjkuje otkad je prije pet godina postao šef HDZ-a: Zagreb. Prvo je gradski HDZ držala struja odana Milijanu Brkiću, a na čelu s Andrijom Mikulićem. Plenković je prije četiri godine mimo njihove volje nametnuo svoga kandidata za gradonačelnika, Dragu Prgometa, ali su ga sasjekli. Prgomet je dobio gotovo upola manje glasova nego HDZ-ova lista, što je bila više nego jasna poruka Plenkoviću. Zatim je četiri godine ovisio o potpori pokojnog Milana Bandića u Saboru, a HDZ je bivšega gradonačelnika podupirao u Gradu. I potpuno su atrofirali u Milanovoj sjeni. Čim dignu glas, Bandić je nazvao Plenkovića i direktiva je bila da se Bandiću ne pakira.