Obavijesti

News

Komentari 62

Heroj Oluje kod zubara saznao da ima rak: 'Ne predajem se!'

Heroj Oluje kod zubara saznao da ima rak: 'Ne predajem se!'
1

Dubravko Kurtanjek iz Bjelovara kaže kako je sada zadovoljan jer se zloćudna bolest nije proširila na druge organe. Živi sa suprugom i ima dvoje odrasle djece i unuka...

VIDEO

Nisam ortodoksni vjernik, ali sam uvjeren da postoji neka sila koja me čuva, kazao je 55-godišnji umirovljeni branitelj iz Bjelovara, Dubravko Kurtanjek. Dudo, kako ga Bjelovarčani zovu, u Domovinski rat krenuo je kao dragovoljac 1991. godine i prošao sva ratišta. Bio je zapovjednik izviđačkog voda u legendarnoj 7. gardijskoj brigadi. Kao pripadnik „Puma“ ratovao je diljem Hrvatske i u susjednoj BiH.

Kao sudionik Oluje, među prvima je oklopnim vozilom, na kojem je bila hrvatska zastava koja se kasnije zavijorila na kninskoj tvrđavi, ušao u epicentar pobunjeničkih snaga - Knin. Ostao je u kraljevskom gradu i sudjelovao u razbijanju banjalučkog korpusa koji se pripremao za osvajanje Knina, 28. kolovoza 1995. godine. Ali branitelji su ih preduhitrili i „Dudini“ izviđači uoči neprijateljskog pokreta zarobili gotovo kompletno zapovjedništvo korpusa. U toj akciji je poginuo i Dubravkov veliki prijatelj i suborac, za kojim Dubravko i danas 22 godine nakon pogibije zna pustiti suzu.

Nakon rata ostao je neko vrijeme u HV do odlaska u mirovinu. Kasnija bolest je, nažalost, naplatila sve njegove akcije koje su nagrađene brojnim odlikovanjima.

- Prije četiri godine osjetio sam svrab u ustima i otišao na pregled stomatologu - kazao je. Stomatolog ga je uputio otorinolaringologu, koji je posumnjao u karcinom usne šupljine. Liječnici u Bjelovaru su ga i potvrdili te ga uputili  u KBC Dubrava, gdje ga je operirao prof. dr. Emil Dediol.

- Operiran sam 2014. godine kada mi je zbog karcinoma izvađena donja čeljust, a iz ruke kost iz koje je izrađena donja vilica. Operacija je trajala osam sati. Potom mi je napravljena gornja i donja zubna proteza - pojašnjava nam Dubravko, uz veliki napor i teško razumljivim riječima. Svakih šest mjeseci ide na kontrolu, na maksfacijalnu kirurgiju u Zagreb, te kod stomatologa. Uz brojne lijekove pije i dodatak prehrani i to dnevno dvije bočice Supportana, jer ima problema sa žvakanjem hrane i gutanjem.

Dubravko ide za četiri mjeseca na redoviti kontrolni pregled, i kaže kako je zadovoljan, jer se zloćudna bolest nije proširila na druge organe. Živi sa suprugom i ima dvoje odrasle djece i unuka koji mu je ljubimac. Na rastanku nam je kazao kako bi da dođe Hrvatska u opasnost i ovako bolest ponovo se uključio u obranu, te da je svatko platio neku cijenu.

- Ima ljudi koji su puno gore prošli od mene, a da ne govorim o onima koji su dali živote - kazao nam je na rastanku Dubravko.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 62
VIDEO

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela
24SATA NA MJESTU DOGAĐAJA

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela

Osumnjičeni muškarac je priveden. U tijeku je očevid i kriminalističko istraživanje, objavila je policija.

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...
UBOJSTVO ZA UBOJSTVOM NA ČRNOMERCU

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...

U samo tri mjeseca, dogodilo se više stravičnih incidenata na zagrebačkom Črnomercu. U najnovijem od njih, u subotu ujutro, sin je izbo majku (68)
Sin (28) izbo majku (68) u kući. Susjedi u šoku: 'Ovo je mirna ulica, strašno je što se dogodilo'
HOROR U VRAPČU

Sin (28) izbo majku (68) u kući. Susjedi u šoku: 'Ovo je mirna ulica, strašno je što se dogodilo'

Nesretnu ženu napao je u subotu u jutarnjim satima u domu na zapadu Zagreba. Uhićen je, a o motivima policija zasad ne želi spekulirati