News

Komentari 6

HGSS: 'Nakon 15 godina u službi napustio nas je pas Scooby. Bio je odan, spasio je brojne živote'

HGSS: 'Nakon 15 godina u službi napustio nas je pas Scooby. Bio je odan, spasio je brojne živote'

Gal i Scooby su bili predivan tim kojeg je znala cijela Hrvatska. Skupa su radili u HGSS-u petnaest godina. Danas se nažalost ta priča završila i Scooby je napustio službu...

Hrvatska gorska služba za spašavanje je objavila tužnu vijest kako ih je napustio jedan od njihovih pasa pomagača. Objavili su priču o članu HGSS-a Galu, i njegovom psu Scoobyju.

- Za njih dvojicu to je bilo vrijeme iznimnih avantura, zgoda i nezgoda, vrijeme ponosa i slave. Za jednog vrijeme koje će pamtiti dok je živ, uostalom kao i svi mi koji smo s njima radili. Za drugog, to je bio cijeli njegov život. Život ispunjen nesalomivom energijom usmjerenom u ljubav i služenje. Služenje u službi spašavanja ljudskih života, služenje u Hrvatskog gorskoj službi spašavanja, gdje su kao tim, bili poznati u svakom kutku Lijepe Naše - napisali su na stranicama.

- Gal i Scooby, priča koja nam razvedri misli i ozari dušu. Priča o snažnom čovjeku iznimnih kvaliteta i njegovom psu, njegovom prijatelju i u bezbrojnim akcijama HGSS-a pouzdanom partneru, koji nije zaostajao niti malo za svojim gazdom prateći ga u korak svakog dana svog života, dugih petnaest godina, cijeli svoj život. Sve do danas. Iako je za nas ljude to život koji je prošao kao u trenu, Scooby je otišao u dubokoj starosti živeći dug i ispunjen život - zaključili su.

 

Najčitaniji članci