Obavijesti

News

Komentari 27

HGSS o Sauchi: Disgrafični, u slučaju nezgode birajte 112

HGSS o Sauchi: Disgrafični, u slučaju nezgode birajte 112
1

"Disleksični ili disgrafični u slučaju nezgode birajte #112. U to se ne računaju nezgode sa zakonom. Pazite na sebe i druge", poručili su duhoviti CM-ovi HGSS-a

VIDEO

Zabavne i duhovite objave Hrvatske gorske službe spašvanja na Twitteru i Facebooku osvojili su Hrvatsku, a danas su obitelj oduševili komentirajući aktualnu aferu "dnevnice" i uhićenje SDP-ovog zastupnika Tomislava Sauche.

"Disleksični ili disgrafični u slučaju nezgode birajte #112. U to se ne računaju nezgode sa zakonom. Pazite na sebe i druge", napisali su. 

Saucha: Od malih nogu patim od disleksije i disgrafije

Tomislav Saucha je u petak navečer završio u zatvoru u zagrebačkom Remetincu kako ne bi utjecao na svjedoke u istrazi u kojoj ga terete da je na lažnim putnim nalozima za dnevnice izvukao 540.000 kuna i 1360 eura.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

00:49

Na svakom od tih putnih naloga bila su po četiri potpisa, uz Sauchin, bio je tu potpis šefa računovodstva, osobe koja putuje, te likvidatora. Ipak, za sada je Suacha jedini osumnjičeni, a ključno za pokretanje istrage, uz iskaze trojice tadašnjih savjetnika, bilo je i grafološko vještačenje spornih putnih naloga. 

Tek na šest putnih naloga njegov potpis nije sa sigurnošću utvrđen, no evidentno je da za 117 isplaćenih dnevnica nije bilo nikakvog stvarnog razloga, odnosno savjetnici nisu bili ni na kakvom inozemnom putovanju.

Kada su mu istražitelji USKOK-a predočili nalaz vještaka za rukopise Centra za kriminalistička vještačenja, privedeni zastupnik SDP-a Tomislav Saucha branio se tako što je rekao da od djetinjstva pati od disleksije i disgrafije te da je potonji poremećaj vjerojatno doveo vještake u zabludu.

Disgrafija se manifestira neurednim i nečitljivim rukopisom, te slovima koja su različite veličine, dok se disleksija, prvenstveno očituje kao problem kod čitanja.
 

HGSS komunikator godine

Hrvatska gorska služba spašavanja (HGSS) proglašena je komunikatorom godine za uspješno komuniciranje s građanima i pomicanje granica komunikacije u hrvatskom javnom prostoru, izvijestili su iz Hrvatske udruge za odnose s javnošću (HUOJ) koja dodjeljuje tu nagradu.

"HGSS pokazuje sve odlike dobre komunikacije - strateški je smislen, koristi učinkovite kanale kako bi prenio važne poruke, a to radi stručno, uvjerljivo, razumljivo, jasno i atraktivno", ističu iz HUOJ-a.

Dodaju da je HGSS-ov pristup i inovativan, jer koristi sve suvremene kanale komunikacije prateći razvoj tehnologije, a među prvima je uočio moć društvenih mreža gradeći jedinstven komunikacijski stil, katkad s malo humora, zahvaljujući čemu HGSS-ove poruke rado prate čak i oni koji su na toplom i sigurnom.

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 27
VIDEO

Planirate roštilj za Praznik rada? Evo kakvo vrijeme će biti
PRIPREMITE KABANICE

Planirate roštilj za Praznik rada? Evo kakvo vrijeme će biti

U srijedu će biti sunčano, no postupno će rasti naoblaka te će u drugom dijelu dana mjestimično pasti kiša s grmljavinom...

Tražili ga od petka: Stjepan (26) u ponedjeljak se vratio doma
KRAJ POTRAGE

Tražili ga od petka: Stjepan (26) u ponedjeljak se vratio doma

Stjepanu Posavcu se svaki trag gubi od petka kad se udaljio s adrese prebivališta. U ponedjeljak se vratio kući
Peđa Grbin nakon  pregovora s DP-om:  Odluka kako dalje je na njima. Naša pozicija je jasna...
VIDEO: OBRAĆANJE ŠEFA SDP-A

Peđa Grbin nakon pregovora s DP-om: Odluka kako dalje je na njima. Naša pozicija je jasna...

Do potrebnih 76 ruku još nitko nije došao, HDZ je, podsjećamo, na ovim parlamentarnim izborima osvoji 61 mandat, SDP 42, dok je Domovinski pokret s 14 osvojenih mandata 3. stranka u državi...