Obavijesti

News

Komentari 3

HGSS-ovci su laureati nagrade koju daje Europski parlament

HGSS-ovci su laureati nagrade koju daje Europski parlament
1

Hrvatska gorska služba spašavanja jedan je od 47 pobjednika nagrade "Europski građanin" Europskog parlamenta za 2015 godinu. Nominirao ih je Tonino Picula

VIDEO

Hrvatska gorska služba spašavanja jedan je od 47 pobjednika  nagrade "Europski građanin" Europskog parlamenta za 2015. godinu. 

Europski parlament od 2008. svake godine dodjeljuje nagradu „Europski građanin" koja služi kao priznanje za iznimna postignuća za promicanje boljeg uzajamnog razumijevanja i jače povezanosti građana država članica ili olakšavanje prekogranične ili transnacionalne suradnje unutar Europske unije. 

Dobitnicima će biti dodijeljene prigodne medalje na svečanosti dodjele nagrade u matičnim državama te će potom biti pozvani na zajedničku svečanost u Bruxellesu 14. i 15. listopada ove godine. 

Hrvatsku gorsku službu spašavanja (HGSS) je za nagradu "Europski građanin" nominirao hrvatski zastupnik u Europskom parlamentu Tonino Picula iz Kluba zastupnika Progresivnog saveza socijalista i demokrata (S&D), a nominaciju je potvrdio žiri u sastavu zastupnika EP-a Davora Stiera i Ivane Maletić iz Kluba zastupnika Europske pučke stranke/ Kršćanski demokrati (EPP), Biljane Borzan iz Kluba zastupnika Progresivnog saveza socijalista i demokrata (S&D) te Davora Škrleca iz Kluba zastupnika Zelenih i europskog slobodnog saveza (Greens/EFA). 

Hrvatska gorska služba spašavanja (HGSS) osnovana je 1950. godine kao interna služba Hrvatskog planinarskog saveza i danas je prerasla u službu javnog karaktera koja brine o sigurnosti građana 24 sata dnevno, 365 dana u godini. Neprofitna je udruga koja okuplja oko 800 članova - volontera organiziranih u 24 stanice i koja sudjeluje i u prekograničnim spasilačkim akcijama s međunarodnim partnerima. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.