Obavijesti

News

Komentari 45

HHO: 'Mijo Crnoja ugrožava i negira temeljna ljudska prava'

HHO: 'Mijo Crnoja ugrožava i negira temeljna ljudska prava'
1

Same Crnojine najave morbidnih ideja i prije no što je imenovan ministrom trebale su biti dovoljne vladajućoj većini da ne potvrdi njegovo imenovanje, smatra HHO

VIDEO

Iz Crnojinih javnih istupa vidljivo je da je riječ o osobi koja ne samo da ugrožava, već i negira temeljna ljudska prava, principe pravne države i vladavinu prava, piše u priopćenju Hrvatskog helsinškog odbora koji nije zadovoljan izborom novog ministra branitelja. 

- Crnoja i krug oko njega najavljivali su izradu liste hrvatskih izdajnika i liste agresora. Tražili su jači utjecaj Ministarstva branitelja na sadržaj školskih udžbenika, smatrajući da se o Domovinskom ratu piše premalo. Najavili su snažan utjecaj na financiranje filmova o Domovinskom ratu koji se inače snimaju novcem poreznih obveznika, smatrajući da dosadašnji filmovi s ovom temom nisu vjerodostojno prenosili istinu o Domovinskom ratu. Već same Crnojine najave ovih morbidnih ideja i prije no što je imenovan ministrom  trebale su biti dovoljne vladajućoj većini da ne potvrdi njegovo imenovanje - piše u priopćenju, prenosi Večernji.

HHO kaže da su ministrove izjave 'nanijele neprocjenjivu štetu ne samo novoj Vladi, već i slici Hrvatske u svijetu'.

- Crnoja nije smio biti imenovan već i zato što su najave takvih lista krajnje retrogradne i politički i sigurnosno vrlo opasne. Poznato je da je objavljivanje takvih lista u povijesti čovječanstva dovodilo do linča i fizičkih likvidacija. Nova hrvatska vlast trebala je biti svjesna činjenice da je izrada ovakvih lista tijekom povijesti obično bila uvod u progone i zločine. Ponuđene liste neodoljivo podsjećaju na slične liste koje je radio jugoslavenski komunistički režim, a koje su bile predtekst za likvidacije i hapšenja. Crnoja i oni koji ga podržavaju htjeli su vratiti na scenu preživjeli politički model SUBNOR-a, jugoslavenske boračke organizacije, koji je političkim arbitriranjem bio udarna pesnica Komunističke partije i najrigidnijeg dijela jugoslavenske diktatorske vlasti - pišu. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Dodali su da je vlast "tvrdoglavo" podržavala Crnojine izjave, a od njega su se distancirali tek nakon što je u javnost dospjela informacija da je lagao u svojoj prijavi prebivališta. 

- Izvršni odbor Hrvatskoga helsinškog odbora (IO HHO) smatra da Crnoju treba razriješiti dužnosti ministra zbog njegovih ideja koje, nažalost, dijeli i dio hrvatskog političkog vrha - smatra HHO i poziva premijera Oreškovića da što prije donese odluku. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 45
VIDEO

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer

Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a
Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović poručio 'Ovo tu je državni udar'
POSTIZBORNI PREGOVORI

Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović poručio 'Ovo tu je državni udar'

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1