Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Hitan let s Raba: U vojnom helikopteru se rodila djevojčica

Ovo je svima nama bio najljepši let u karijeri i ovakvi trenuci su razlog zašto uživamo u ovom poslu, rekao je kapetan helikoptera bojnik Krešimir Abramović

50 komentara

U helikopteru Hrvatskog ratnog zrakoplovstva u srijedu je na hitnom medicinskom letu s otoka Raba rođena beba.

Majka je rodila djevojčicu prije slijetanja helikoptera na helidrom Delta u Rijeci, a sretnom trenutku porođaja svjedočila je posada Eskadrile transportnih helikoptera (ETH) 91. zrakoplovne baze u sastavu: bojnik Krešimir Abramović, kapetan helikoptera, satnik Bojan Bosnić, kopilot, narednik Danijel Marušić, tehničar-letač .

Doktor medicine natporučnik Roko Hatvalić i medicinska sestra nadnarednica Iris Šimić porodili su bebu.

Kapetan helikoptera bojnik Krešimir Abramović kazao je kako je ovo jedno od iskustava koje će sigurno pamtiti cijeli život te kako je na kraju priče, najvažnije da su majka i njezina djevojčica dobro.

- Nitko od nas još nije imao ovakvo iskustvo. Iz perspektive pilota u helikopter je ušla pacijentica na nosilima, a izašla žena sa tek rođenom bebom na prsima. Medicinski tim odlično se snašao i obavio porod i ovom bi prilikom pohvalio profesionalnost svih uključenih i u svoje ime i ime cijele posade, čestitao roditeljima i danas rođenoj curici poželio svu sreću - kazao je Abramović i na kraju dodao: "Ovo je svima nama bio najljepši let u karijeri i ovakvi trenuci su razlog zašto uživamo u ovom poslu".

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message