Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
58 komentara

Hitna pomoć hitno treba pizzu: Naručuju dostavu s broja 194

Imamo otvorene četiri linije za hitne pozive, a samo dva dispečera. Kad nazovemo van s dva fiksna broja, koji su nam dodatne linije prikazuju se kao 194, objasnili su

Fotolia
Foto: Fotolia
58 komentara

Hitna pomoć hitno treba pizzu - tako bi mogao glasiti poziv s "hitnog" broja 194 u bilo koju zadarsku pizzeriju koja ima dostavu. Pizzeriji će na mobitelu doista biti ispisan broj za hitne intervencije 194. Možda im neće biti jasno treba li pizza u hitnu pomoć biti hitno dostavljena ili kakvom pizza ovisniku hitno treba  spasiti život pizza šutom, no čim dostavi naručenu hranu shvatit će da treba nahraniti gladne dispečere u operativnom centru za hitne intervencije koji hranu naručuju s hitnog broja 194.

-  Imamo otvorene četiri linije za hitne pozive, a samo dva dispečera. Kad nazovemo van s dva fiksna broja, koji su nam dodatne linije 3 i 4, u izlazu se oni također pokazuju kao broj 194.  Dvije linije su uvijek slobodne za pozive pacijenata, a druge dvije su nam dodatne. Smjena operaterima traje 12 sati u komadu i oni nemaju pauzu za vrijeme koje bi mogli otići na marendu ili ručak i jedu na radnom mjestu. Takva je organizacija posla. Zato naručuju brzu hranu preko telefona, jer moraju nešto pojesti, ali pritom ne zauzimaju linije i pacijenti time nisu ugroženi niti ičim zakinuti. Štoviše, zahvaljujem dispečerima na njihovom predanom radu - kazala nam je Davorka Krnčević, ravnateljica zadarskog Zavoda za hitnu medicinsku pomoć. Dodala je da se od razdvajanja Doma zdravlja od Hitne pomoći anonimno prijavljuje "sve i svašta" zbog čega je u godinu dana imala 250 dana inspekcijskog nadzora. Kaže da ih prijave često opterećuje u svakodnevnom radu, budući da na svaku anonimnu  prijavi mora napisati očitovanje.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message