Obavijesti

News

Komentari 0

HND: Iz Nacionala izravno prijete ostalim novinarima

HND: Iz Nacionala izravno prijete ostalim novinarima
1

Novinari Nacionala u su poimenice uz novom izdanju naveli 20-ak novinara iz više redakcija za koje smatraju da su kriminalizirali Ivu Pukanića

VIDEO

Hrvatsko novinarsko društvo (HND) prozvalo je u utorak novinare Nacionala zbog vrijeđanja i izravnih prijetnji upućenih novinarima koji su posljednjih mjeseci pisali o Ivi Pukaniću, koji je sa suradnikom Nikom Franjićem ubijen prošloga četvrtka.
"Nadamo se da će novinari Nacionala u tugovanju za likvidiranim kolegama Pukanićem i Franjićem naći granicu i da više neće zloupotrebljavati svoj medij da bi pljuvali kolege jer je i to dio nasilja koje nas mjesecima prati i koje se ovako neće zaustaviti", stoji u priopćenju HND-a. Podsjećaju da su novinari Nacionala u povodu tragične i šokantne smrti svojih kolega objavili i nekoliko tekstova u kojima su ponaosob na, kako kažu u HND-u, nezapamćen način vrijeđali novinare koji su posljednjih nekoliko mjeseci pisali tekstove ili emitirali priloge o Pukaniću.
"Kolege iz Nacionala su u žalovanju izgubili kompas, pa vrijeđaju desetine novinara tvrdnjama da su novinarske ništarije, moralni bijednici i da su im ruke uprljane krvlju", kažu u HND-u, zaključujući kako ti novinari sigurno nisu ubili Pukanića nego su uglavnom prema vlastitoj savjesti, na više ili manje uspješan način radili svoj novinarski posao. Budući da su novinari Nacionala, Srećko Jurdana i Berislav Jelinić, u emisiji HTV-a Otvoreno ponovili tvrdnje o "krvavim rukama" novinara, HND smatra da je riječ o izravnoj prijetnji spomenutim novinarima.
Iz HND-a su odbacili i tvrdnje Nacionala da se na prosvjedima zbog napada na novinare nije spominjao i Pukanić. Tvrde da se Pukanić i te kako spominjao te podsjećaju da je pokušaj njegova ubojstva iz travnja ove godine naveden u Bijeloj knjizi o napadima na novinare. HND tvrdi da je taj atentat na Pukanića najozbiljnije shvatio. Novinari Nacionala u su u izdanju od utorka poimenice naveli 20-ak novinara iz više redakcija za koje smatraju da su sustavno kriminalizirali Pukanića. Jurdana je, pak, u oproštajnom govoru na sprovodu ustvrdio da su za Pukanićevu smrt novinari jednako odgovorni kao i policija.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

VIDEO Našli 4 tijela u bunaru: Sumnja se da se radi o braći koja su putovala i u Hrvatsku
UŽAS U MEKSIKU

VIDEO Našli 4 tijela u bunaru: Sumnja se da se radi o braći koja su putovala i u Hrvatsku

Državno odvjetništvo meksičke savezne države Baje Californije navelo je da će forenzičari analizirati tijela kako bi se utvrdilo radi li se o nestaloj braći.

Detalji horora na Črnomercu: Sin ubio majku pa otišao u kafić
POLICIJA OBJAVILA

Detalji horora na Črnomercu: Sin ubio majku pa otišao u kafić

Sin (28) je oštrim predmetnom zadao više ubodnih rana 68-godišnjakinjoj majci...
'Imamo 76 ruku i bez zastupnika manjina': Tko je misteriozni žeton u slagalici nove Vlade?
DOGOVORILI SU VLADU?

'Imamo 76 ruku i bez zastupnika manjina': Tko je misteriozni žeton u slagalici nove Vlade?

Plus+ Domovinski pokret i HDZ s Vesnom Vučemilović imaju 75 ruku. Fali im jedna bez manjina. IZ DP-a tvrde da imaju i tu ruku