Obavijesti

News

Komentari 389

R. Čačić: Neću pokleknuti pod pritiscima 'moralnih autoriteta'

R. Čačić: Neću pokleknuti pod pritiscima 'moralnih autoriteta'
5

Postoji stara narodna, nije važno što se govori nego tko. O etičkoj komponenti, neka se nitko ne ljuti, ali s tim ću se ja nositi, vjerujte mi, nije mi lako, kaže Čačić

VIDEO

Na pitanje hoće li pokleknuti pod pritiscima, Radimir Čačić je u subotu u Međimurju rekao kako nikad nije, niti će ikad donositi odluke pod ičijim pritiscima, a kamoli moralnih autoriteta na našoj političkoj sceni.

- Postoji stara narodna, nije važno što se govori nego tko govori - rekao je Čačić.  

- O etičkoj komponenti, neka se nitko ne ljuti, ali s tim ću se ja nositi, vjerujte mi nije mi lako - rekao je Čačić.

Čačić je komentirao i Josipovićevu izjavu te je rekao kako je siguran da su građani, posebice oni u 3. izbornoj jedinici, znajući za nesreću i stav stranke razmislili kad su glasovali za njih i nema potrebe da ih se pozove da opet razmišljaju. 

Vrdoljak: Stranačka tijela su potvrdila Čačićev stav

Ivan Vrdoljak, ministar graditeljstva, je rekao kako je Čačić odmah nakon nesreće rekao da će u slučaju bezuvjetne presude dati ostavku, a da će u slučaju uvjetne ili oslobađajuće nastaviti provoditi Plan 21.  

- Nakon nesreće su bili parlamentarni izbori i tada je stranka izvagala taj stav da se slaže s Čačićem i krenula je u to svjesno i u konačnici su nam građani dali povjerenje. Osim birača i stranačka tijela HNS-a su potvrdila Čačićev stav - rekao je Vrdoljak. 

HNS-ovci u Međimurju, Pusić nije došla

Inače, Radimir Čačić nakon presude u Kaposvaru vikend provodi u Međimurju. U subotu u 10 sati otvorio je školsku sportsku dvoranu u selu Belica koju je s više od 50 posto financirala država. Iza podneva, članovi Predsjedništva stranke okupili su se u Izletištu Terbotz te ondje održali sjednicu. 

Kako doznajemo, Vesna Pusić nije bila prisutna niti je došla u Hotel Spa Golfer u Svetom Martinu na Muri. Po okončanju sjednice Predsjedništva, oko 16 sati, članovi su na brzinu ručali. Kasnije će se uputiti u hotel gdje će oko 18 sati zasjedati Središnji odbor. 

 U sklopu hotelskog kompleksa u nedjelju će se okupiti gotovo 2000 HNS-ovaca na sedmom Susretu Političke akademije HNS-a za sve izabrane predstavnike u jedinicama lokalne i regionalne samouprave.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 389
VIDEO

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm
PROMJENA VREMENA NA PUTU

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm

Kiša je već zahvatila dijelove Visa, Korčule i Pelješca, kao i dio samog sjevera države. Brojni stanovnici Hrvatske koji Praznik rada provode u prirodi nadaju se kako će ih kiša izbjeći, barem još neko vrijeme...

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'
4.3 PO RICHTERU

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'

RAKOVICA - Odmah sam pregledao snimke nadzorne kamere s vikendice u Rakovici. Potres se jasno vidi. Prvo je jako udarilo, a onda se tlo kratko zatreslo. To je udaljeno samo 2 kilometra od epicentra, javio nam je čitatelj koji je poslao snimku potresa magnitude 4.3 po Richteru koji je u srijedu u 5.38 zatresao na granici s BiH, samo 15 kilometara od Slunja.
Evo kad u Hrvatsku stiže kiša: Provjerite stanje po gradovima
VELIKA PROGNOZA

Evo kad u Hrvatsku stiže kiša: Provjerite stanje po gradovima

Promjenljivo oblačno i nestabilno. Uz umjeren razvoj oblaka mjestimice kiša i pljuskovi s grmljavinom osobito poslijepodne i navečer. Ponegdje pljuskovi mogu biti jače izraženi, stoji u prognozi DHMZ-a za srijedu...