Obavijesti

News

Komentari 3

HNS i IDS: Dan antifašističke borbe mora ostati blagdan!

HNS i IDS: Dan antifašističke borbe mora ostati blagdan!
1

Hrvatska narodna stranka (HNS) poručila je u četvrtak da je inicijativa saborskog Odbora za ratne veterane da Dan antifašističke borbe prestane biti državni praznik apsolutno neprihvatljiva...

VIDEO

HNS kao liberalna stranka smatra kako je prijedlog da Dan antifašističke borbe umjesto državnog blagdana postane spomendan neprihvatljiv, a svaki pokušaj negiranja antifašizma ne znači samo povratak u mračnu prošlost nego i nepoznavanje hrvatskih zakona i Ustava, budući da je antifašizam jedan od temelja samostalne Hrvatske.

- Svatko tko izlazi s ovako opasnim prijedlozima nema dobre namjere i mora, prije svega, napraviti domaću zadaću iz hrvatske povijesti i zakona. Preporučili bismo dugogodišnjem saborskom zastupniku Josipu Đakiću da prije iznošenja ovakvih opasnih, nepotrebnih i neinformiranih inicijativa pročita hrvatske zakone i obnovi znanje kako iz hrvatske, tako i svjetske povijesti, poručuje HNS.

Krajnje je vrijeme da se posvetimo tome gdje će Hrvatska biti 2030. i HNS će to jasno istaknuti kada ovaj neprihvatljivi amandman dođe na dnevni red u Saboru, kažu u HNS-u.

'Tuđman je odredio taj datum i ja ga sigurno neću promijeniti'
'Tuđman je odredio taj datum i ja ga sigurno neću promijeniti'

IDS osudio inicijativu da se Dan antifašističke borbe promijeni u spomendan

IDS je u četvrtak osudio inicijativu saborskog Odbora za ratne veterane da se Dan antifašističke borbe promijeni u spomendan, odnosno u praznik nižeg reda, ustvrdivši kako je to zadnja u nizu nacionalističkih provokacija kojima radikalne skupine žele obezvrijediti antifašističko naslijeđe Hrvatske.

Otkad je HDZ došao na vlast 2015. godine, otvorena je "pandorina kutija" nacionalizma. Dozvoljeno je dotad marginalnim radikalnim skupinama da diktiraju političku agendu kojom nas žele vratiti u neslavnu prošlost, a sadašnja HDZ-ova Vlada na čelu s premijerom Plenkovićem ne želi zbog političkog oportunizma tu kutiju zatvoriti, priopćio je IDS.

- Nevjerojatna je učestalost kojom HDZ stavlja Hrvatsku na stup srama. Ono čime se druge zemlje s pravom ponose, HDZ želi izbrisati. Činjenica je da je hrvatska država stvorena na antifašizmu, poručuje IDS.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a

Izrael napao Iran. Odjekuju eksplozije: 'Proračunata osveta. Pokazali su da ih mogu probiti'.
IZ MINUTE U MINUTU

Izrael napao Iran. Odjekuju eksplozije: 'Proračunata osveta. Pokazali su da ih mogu probiti'.

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'
NAKON IZBORNE NOĆI

Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'

Kao i do sada, ja ću se i u ovoj situaciji do kraja držati slova i duha hrvatskog Ustava - napisao je Milanović