Obavijesti

News

Komentari 16

HNS: O poreznim promjenama s partnerima još razgovaramo

HNS: O poreznim promjenama s partnerima još razgovaramo

HNS se oduvijek zalaže za smanjenje opterećenja rada i smatra to jednim od ključnih prioriteta koji bi rezultirali s više novca u džepu građana, poručili su iz HNS-a

VIDEO

Predsjednik Središnjeg odbora i član predsjedništva Hrvatske narodne stranke - liberalni demokrati (HNS) Tomislav Stojak u petak je izjavio da o najavljenim poreznim promjenama HNS još uvijek razgovara s koalicijskim partnerima.

„U ovom trenutku još uvijek o svim poreznim promjenama, uključujući i promjene doprinosa, razgovaramo s koalicijskim partnerima, a sve sa ciljem pronalaska najboljeg mogućeg rješenja za građane.

HNS se oduvijek zalaže za smanjenje opterećenja rada i smatra to jednim od ključnih prioriteta koji bi rezultirali s više novca u džepu građana. Zato smo i u ovom valu razgovora s koalicijskim partnerima inzistirali da se promijeni oporezivanje kod stope od 36 posto, a sve sa ciljem zadržavanja visokoobrazovanog kadra u zemlji“, rekao je Stojak.

Naglasio je da je HNS stava da je bolje umjesto smanjenja opće stope PDV-a za jedan posto, vertikalno smanjivati PDV u pojedinim sektorima, kao što je to najavljeni niži PDV na voće, povrće, svježe meso i ribu.

 „To će rezultirati nižim cijenama hrane i puno će značiti baš svakom građaninu“, rekao je Stojak u video izjavi koju je HNS u petak proslijedio medijima.

Neki dnevni listovi i internetski portali u petak su objavili da je vladajući HDZ, koalicijski partner HNS-a, odustao od najavljenog smanjenja PDV-a na 24 posto, ali će se ubuduće manje oporezivati neki poljoprivredni proizvodi. Navodno bi se trebala ukinuti i oba doprinosa na plaće, stopa poreza na dohodak od 36 posto primjenjivat će se na plaće veće od 25.000 ili 35.000 kuna, a doprinos za zdravstveno osiguranje povećat će se za 1,5 posto.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 16
VIDEO

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela
24SATA NA MJESTU DOGAĐAJA

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela

Osumnjičeni muškarac je priveden. U tijeku je očevid i kriminalističko istraživanje, objavila je policija.

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...
UBOJSTVO ZA UBOJSTVOM NA ČRNOMERCU

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...

U samo tri mjeseca, dogodilo se više stravičnih incidenata na zagrebačkom Črnomercu. U najnovijem od njih, u subotu ujutro, sin je izbo majku (68)
Pomlatili se nasred ceste zbog sukoba u prometu: 'Uđi u auto, polomit ću ga, majke mi mile!'
SNIMKA IZ SPLITA

Pomlatili se nasred ceste zbog sukoba u prometu: 'Uđi u auto, polomit ću ga, majke mi mile!'

SPLIT- U Splitu je zbog nesuglasica u prometu u petak ujutro došlo do vrijađanja i psovanja, a potom i naguravanja i sukoba. Prema snimci portala Dalmacija Danas, u tučnjavi je sudjelovalo pet ljudi. - Uđi u auto, polomit ću ga, majke mi mile! - govori muškarac na snimci. - Pusti ga, vidiš da je kreten - čuje se žena. Policijski službenici su četvero ljudi doveli u postaju, protiv svih idu prijave...