Obavijesti

News

Komentari 58

HNS-ovac o Pauletiću: "Ovo je vlada nacionalne sramote..."

HNS-ovac o Pauletiću: "Ovo je vlada nacionalne sramote..."
1

Imenovanje Roberta Pauletića zamjenikom ministra turizma, najnovija blistava kadrovska akvizicija Mosta (!!!), uvreda je zdravome razumu ali i svima onima koji žive od turizma i za turizam

VIDEO

Nakon bure koju je u javnosti izazvalo imenovanje Roberta Pauletića za zamjenika ministra turizma, stigle su reakcije saborskih zastupnika, ali i Mosta koji ga je na to mjesto predložio. HSLS-a koji je do vladajućih njegove izjave "apsolutno ne podržava", a ovo imenovanje dokaz je da "i Most može pogriješiti. Oporba ovaj izbor naziva  bizarnim. Osim Mosta u obranu izbora Roberta Pauletića stao je HSP AS koji ranije nije propuštao priliku da partnere u vlasti kritizira.  

- Mi ovdje ne vidimo nikakvu grešku. Možemo reći da je on inače poznat široj hrvatskoj javnosti, radi se o kozmopolitu, čovjeku koji je prošao gotovo cijeli svijet, susretao se s različitim narodima i sigurno se ne može okarakterizirati kao ograničenog šovinistu - izjavio je Šimić. 

Kazao je da se Pauletić kao novinar i pisac često služi humorom te pokušava na specifičan način nasmijati se lošim ljudskim karakteristikama. 

- Smatramo da je on jedan inteligentan čovjek, što je pokazao i na drugim poljima, koji će dati jedan dobar doprinos razvoju turizma kao zamjenik. Bilo bi nam drago da se priča i o njegovim drugim karakteristikama. Kao što je mnogima poznato, on je nekoliko puta pobijedio u Kviskoteci, a ako se ne varam, posljednji put je donirao milijun kuna u humanitarne svrhe, mislim da je donacija otišla u dječje domove, sigurno nije vodio računa kojoj djeci će to ići, tako da uopće ne sumnjamo u naš odabir - poručio je. 

Goran Beus Richembergh (HNS) kazao je da mu je ovo imenovanje krajnje bizarno. Podsjetio je da je u četiri godine koliko je vodio saborski odbor za turizam susreo stotine vrlo kvalitetnih, pametnih, mudrih stručnjaka i praktičara u turizmu, od kojih su mnogi su bili članovi i aktivisti HDZ-a, koji su kaže, nakon ovog imenovanja "doživjeli šok".

- Imenovati osobu takvog profila sa takvim opterećenjem i izjavama baš u ovom resoru je otprilike  kao da ste imenovali zamjenikom ministra graditeljstva bespravnog graditelja ili zamjenikom ministra financija nekoga tko je porezni dužnik - poručio je HNS-ovac. 

Podsjetio je da je Ministarstvo turizma velika ambasada Hrvatske te je imenovanje čovjeka koji u svojim izjavama diskriminira strane goste i prema njima se posprdno odnosi zapravo prestrašno. 

- Prema ovome ovo je najbizarnija Vlada u povijesti neovisne Republike Hrvatske - poručio je Beus Richembergh. 
Naveo je da je Most imao mogućnost privući tzv. neovisne stručnjake. 

- Ako je ovo kadroviranje Mosta uspješno, onda to znači da su očajni i da s njima više nitko niti pametan ni uspješan ne želi raditi - zaključio je. 

Peđi Grbinu (SDP) problematično je da u granu gospodarstva koja čini sedminu BDP-a na jedno od čelnih mjesta imenuje čovjek koja nema praktično nikakvog iskustva u radu posebno ne unutar turističkog sektora.

- U trenutku kada trebamo širiti turističku ponudu na tržišta Japana i našeg susjedstva dvojbeno je što se na mjesto zamjenika ministra tuirzma imenuje čovjek, koji pa makar i u satiričnim tekstovima vrijeđa turiste. Ne razumijem da nije bilo boljih kandidata koji su ikada radili u hrvatskom turizmu koji bi bili uspješniji, kvalitetniji, bolji i primjereniji funkciji na koju je imenovan Pauletić - poručio je Grbin. 

Jaroslav Pecnik (Laburisti) smatra da je Vlada ovim imenovanjem pokazala "izuzetan talent da sama sebi skače u stomak". Navodi da Hrvatska treba biti maksimalno otvorena i zainteresirana za sve strance da dođu i troše novac.  

- Mislim da je to veliki autogol. Ako se željelo poručiti Srbima da nisu dobrodošli, bolji način nisu mogli naći - rekao je Peckin navodeći da je ovo najmanje stručna od svih Vlada u povijesti.

Kritiku na račun Pauletića izrekao je član Domoljubne koalicije Darinko Kosor (HSLS). Njegove izjave ne podržava i poručuje da su u Hrvatsku  dobrodošli svi turisti. Na opasku da je i ovo imenovanje trebalo proći kroz Vijeće za suradnju Domoljubne koalicije i Mosta, uzvratio je:
- Nije se on provukao kroz Vijeće za suradnju, to mjesto je dobio Most. Samu osobu izabrao je Most bez Vijeća za suradnju i kao takvu predložio na Vladu. To je prava istina. Može i Most pogriješiti - zaključio je Kosor. 

U obranu Pauletića osim Mosta stao je Pero Ćorić (HSP AS) koji napominje da ako je "itko prošao javno testiranje i dokazao svoju pamet, sposobnost to je Robert Pauletić". Njegove izjave, s obzirom da je riječ o književniku, publicistu, novinaru, piscu smatra da je "izjavio Robert Pauletić humorist". 

'Vlada nacionalne sramote'

Goran Beus Richembergh zbog odabira Pauletića obrušio se na Vladu i na svom Facebook profilu. Ovu Vladu nazvao je 'Vladom nacionalne sramote'.

Njegovu objavu prenosimo u cijelosti:

'Vlada nacionalne sramote
'Kadrovska politika je majka svih politika' - izreka je koju neki pripisuju Lenjinu, a neki Staljinu. No Karamarko, Petrov i Orešković daju joj novi sadržaj koji svjedoči da za ovu vladu pristojni i normalni ljudi ili ne mogu ili ne žele raditi. Kad god pomislite da ne može gore, ovaj nas kooperantski trijumvirat gorko demantira. Imenovanje Roberta Pauletića zamjenikom ministra turizma, najnovija blistava kadrovska akvizicija Mosta (!!!), uvreda je zdravome razumu ali i svima onima koji žive od turizma i za turizam. To je uvreda i svim onim HDZovcima, istaknutim, vrijednim i stručnim djelatnicima u turizmu, menadžerima i direktorima turističkih zajednica, a znam ih jako puno jer sam s njima odlično surađivao kao predsjednik nadležnoga saborskog odbora u proteklom mandatu, koji su se naivno nadali da će (njihov) ministar turizma Kliman sačuvati obraz i odbiti tu vrstu poniženja struke i prakse. Ovo je vlada nacionalne sramote i nekompetentnosti, najgora i najbizarnija u neovisnoj Hrvatskoj.'

 

Vlada nacionalne sramote'Kadrovska politika je majka svih politika' - izreka je koju neki pripisuju Lenjinu, a neki...

Posted by Goran Beus Richembergh on 25. veljače 2016
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 58

VIDEO

Među osumnjičenima i poznati gospodarstvenik? Uhićenja u četiri županije zbog droge...
AKCIJA POLICIJE I USKOKA

Među osumnjičenima i poznati gospodarstvenik? Uhićenja u četiri županije zbog droge...

U tijeku su uhićenja i hitne dokazne radnje na području Zagreba, Osječko-baranjske, Bjelovarsko-bilogorske i Splitsko-dalmatinske županije...

FOTO Nevrijeme poharalo sjever Hrvatske: 'Vjetar čupao stabla i krovove, to nismo još vidjeli...'
VELIKE SU ŠTETE

FOTO Nevrijeme poharalo sjever Hrvatske: 'Vjetar čupao stabla i krovove, to nismo još vidjeli...'

To je bio kao neki vrtlog promjera oko 50 metara. Već su se sve granje, crjepovi, limovi, salonitne ploče vrtjeli u krug. U našem dvorištu završio je sav crijep sa susjedova pomoćnog objekta, ispričali su nam mještani
Zbog nesreće u Dugom Selu su uhitili vozača (27): 'Skretao je kad je dijete prelazilo cestu'
DETALJI TRAGEDIJE

Zbog nesreće u Dugom Selu su uhitili vozača (27): 'Skretao je kad je dijete prelazilo cestu'

Vozač kamiona će nakon provedenog kriminalističkog istraživanja biti predan pritvorskom nadzorniku. Prijavili su ga tužiteljstvu zbog izazivanja prometne nesreće s posljedicom smrti