Obavijesti

News

Komentari 198

HNS protiv novih poreza: 'Ne treba još poreznih opterećenja'

HNS protiv novih poreza: 'Ne treba još poreznih opterećenja'
2

HNS smatra kako Hrvatskoj ne treba više rasprava o poreznim opterećenjima i zastupaju stav da Vlada kroz konkretne mjere mora stati iza gospodarstva

VIDEO

Kukuriku koaliciju u petak je uzdrmalo priopćenje Hrvatske narodne stranke u kojem se njihovi saborski zastupnici protive uvođenju poreza na nekretnine.

- Nužno je u javnoj raspravi, koja je otvorena, i dalje zadržati stavove koje smo i mi i naši koalicijski partneri dogovorili, a posebno princip da se ni jedna nekretnina koju vlasnik koristi za stanovanje ne može oporezivati. Hrvatska danas ne treba više nijednu raspravu o poreznim opterećenjima, dok istodobno zastupamo stav da Vlada kroz konkretne i trenutačne mjere mora stati iza gospodarstva u uvjetima krize, pada potrošnje i privatnih investicija. U takvim uvjetima HNS se protivi uvođenju novog poreza - rekli su HNS-ovci i šokirali koalicijske partnere iz SDP-a.

- Moramo vidjeti. Razgovarat ćemo. Kao što znate, zakon još nije u proceduri - rekao je iznenađeni SDP-ov zastupnik Igor Dragovan.

Petar Branović (HNS) rekao je kako je sve jasno.

- Podržavamo napore na financijskoj konsolidaciji zemlje, ali uvođenje novog poreza je zbog gospodarske situacije neprihvatljivo - kaže Baranović i dodaje kako koalicija nije uzdrmana.

- Povećanje PDV-a kompenziralo se smanjenjem drugih davanja. No ovo je nešto posve drugo i zabrinjavajuće. Riječ je o dosljednom stavu HNS-a. Već davno je rečeno: Nemojte. Ako to netko ne čuje, ili ne želi čuti, onda se ‘nemojte’ treći put ponavlja u ‘NEMOJTE!’. I više se ne ponavlja - napisao je na Facebooku Goran Beus Richemberg (HNS).

No u saborskim kuloarima otvoreno se govori kako je ovo udar Radimira Čačića na Slavka Linića. Smatraju kako je ovo Čačićeva demonstracija sile kojom pokazuje da je zbog presude možda morao formalno napustiti Vladu, ali da čvrsto drži stranačku bazu o kojoj koalicija ovisi. Linićev porez čak i direktno udara Čačića po džepu jer šef HNS-a ima devet vrijednih nekretnina u Hrvatskoj. A i članovi njegove stranke nisu baš crkveni miševi. HNS-ov udar je dobro tempiran u petak poslijepodne, kad je Sabor prazan, a premijer se nalazi daleko, u Bruxelessu.

Radoš: Vlada je otprije upoznata sa stavovima HNS-a

Član predsjedništva HNS-a Jozo Radoš potvrdio je da se stranka protivi uvođenju novog poreza na nekretnine dok traje gospodarska kriza.

- Otvorena je javna rasprava o novom porezu, a HNS se drži načela porezne politike i usklađivanja te politike s europskim standardima i onome što je dogovoreno među koalicijskim partnerima, ali smatramo da se niti jedna nekretnina u kojoj građanin živi ne treba oporezivati. Treba se posvetiti rastu gospodarstva u uvjetima gospodarske krize - kazao je Radoš. 

Dodao je kako je o stavu HNS-a i ranije bilo riječi u Vladi te da su koalicijski partneri sa svime upoznati, piše Večernji list.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 198
VIDEO

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela
24SATA NA MJESTU DOGAĐAJA

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela

Osumnjičeni muškarac je priveden. U tijeku je očevid i kriminalističko istraživanje, objavila je policija.

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...
UBOJSTVO ZA UBOJSTVOM NA ČRNOMERCU

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...

U samo tri mjeseca, dogodilo se više stravičnih incidenata na zagrebačkom Črnomercu. U najnovijem od njih, u subotu ujutro, sin je izbo majku (68)
Pomlatili se nasred ceste zbog sukoba u prometu: 'Uđi u auto, polomit ću ga, majke mi mile!'
SNIMKA IZ SPLITA

Pomlatili se nasred ceste zbog sukoba u prometu: 'Uđi u auto, polomit ću ga, majke mi mile!'

SPLIT- U Splitu je zbog nesuglasica u prometu u petak ujutro došlo do vrijađanja i psovanja, a potom i naguravanja i sukoba. Prema snimci portala Dalmacija Danas, u tučnjavi je sudjelovalo pet ljudi. - Uđi u auto, polomit ću ga, majke mi mile! - govori muškarac na snimci. - Pusti ga, vidiš da je kreten - čuje se žena. Policijski službenici su četvero ljudi doveli u postaju, protiv svih idu prijave...