Obavijesti

News

Komentari 155

Kalmeta pobijedio: Borit ćemo se za Zadar iako nas Vlada koči

Kalmeta pobijedio: Borit ćemo se za Zadar iako nas Vlada koči
8

U Zadru je obrađeno 94,20 posto biračkih mjesta, a pobjeda Božidara Kalmete, koji je odvojio 57,08 posto glasova, je sigurna. Ivo Bilić osvojio je 40,31 posto glasova

VIDEO

U Zadru je obrađeno 94,20 posto biračkih mjesta, a pobjeda Božidara Kalmete, koji je osvojio 57,08 posto glasova, je sigurna. Njegov protukandidat Ivo Bilić osvojio je 40,31 posto glasova.

Kalmeta je izjavio je kako je to samo potvrda pobjede stranačke liste za zadarsko Gradsko vijeće od prije 14 dana.

- Ta pobjeda nas obvezuje da se i dalje beskompromisno borimo za interese Zadra čiji razvoj i napredak aktualna Vlada pošto poto želi zaustaviti -  rekao je Kalmeta. 

HDZ je pobijedio i na razini županije pa će i u iduće četiri godine novi stari župan biti Stipe Zrilić. 

Bilić: Zadrani očito još nisu spremni za promjene

SDP-ov kandidat za gradonačelnika Zadra, Ivo Bilić koji je osvojio 40 posto glasova izjavio je kako nije razočaran, ali da je nesretan zbog činjenice da je samo jedna trećina Zadrana izišla na izbore.

- Zadrani očito još uvijek nisu spremni za promjene i žele status quo, ali uvjeravam vas da će se već kroz osam mjeseci pokazati problemi u financijskom funkcioniranju grada Zadra. Ne odlazim zauvijek iz politike, ali će ipak moj interes nadalje bit usmjeren mojoj karijeri bankara - rekao je Bilić. 

Kalmeta čekao konačne rezultate za komentar

Božidar Kalmeta prema prvim rezultatima iz DIP-a  koji su objavljeni u 20 sati osvojio je 56,8 posto glasova birača dok je SDP-ov Ivo Bilić osvojio 40,3 posto. 

- Pričekat ću ipak konačne rezultate, ali u svakom slučaju ne sumnjam u trenutne brojke i pobjedu. Mislim da su građani prepoznali kvalitetnu listu za gradsko vijeće, a onda su prepoznali mene kao kandidata za gradonačelnika. Radit ćemo kako smo radili u prošlosti što je dovelo do toga da je Zadar puno napredovao - prokomentirao je Kalmeta trenutnu situaciju.

Kalmeta bio uvjeren u pobjedu

Božidar Kalmeta uvjeren je u svoju pobjedu u drugom krugu izbora. Blizu pobjede bio je i u prvom krugu kada je osvojio 48,4 posto glasova. Za gradonačelnički posao u drugom krugu će se boriti s SDP-ovim i HNS-ovim kandidatom Ivom Bilićem koji je u prvom krugu osvojio 32 posto glasova.

Nakon prvog kruga, prije objave konačnih rezultata, Kalmeta je slavodobitno objavio svoju pobjedu i rekao da je osvojio 50,45 posto glasova. Nakon prebrojavanja svih glasova pokazalo se da se Kalmeta ipak preračunao i da ponovno mora u utrku s SDP-ovim kandidatom. 

HDZ-ov kandidat za župana bio nadomak pobjede

Kandidat HDZ-a i koalicijskih partnera za župana, Stipe Zrilić ušao je u drugi krug izbora s 49,92 posto glasova. S njim će se u drugom krugu za mjesto župana boriti kandidatkinja SDP-a, HSLS-a i DSU-a, Renata Sabljar Dračevac, koja je u prvom krugu osvojila 24,75 posto glasova. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 155
VIDEO

Pogledajte veliko nevrijeme koje ide prema Hrvatskoj!
RADARSKE SLIKE

Pogledajte veliko nevrijeme koje ide prema Hrvatskoj!

DHMZ je ranije objavio upozorenje i žuti alarm za grmljavinsko nevrijeme za sve regije u Hrvatskoj osim za dvije. Sad su to promijenili i samo gospićka regija označena je zelenom

Studentica mislila da je muči mamurluk, u bolnici je doživjela šok: 'Imaš još 12 mjeseci života'
OTKRILI JOJ KVRŽICU NA MOZGU

Studentica mislila da je muči mamurluk, u bolnici je doživjela šok: 'Imaš još 12 mjeseci života'

Ne mogu mi reći koliko mi je vremena ostalo, jer ne mogu napraviti biopsiju zbog pozicije tumora. Da odem na biopsiju, vjerojatno bi ostala paralizirana. Ne znam koliko mi je mjeseci ostalo, kaže Ella..
VIDEO Heroj iz Sl. Broda: Spasio je čovjeka koji je zapeo u poplavljenom podvožnjaku
NEVRIJEME U SLAVONIJI

VIDEO Heroj iz Sl. Broda: Spasio je čovjeka koji je zapeo u poplavljenom podvožnjaku

Hrvoje Mužević nedavno je preživio moždani udar, skinuo više od 50 kila, a njegova doga Darko prošlog tjedna osvajao je titule na Svjetskoj izložbu pasa