News

Komentari 21

Hoće li opet u Uskok? Remetinec teško sjeda Draganu Kovačeviću

Hoće li opet u Uskok? Remetinec teško sjeda Draganu Kovačeviću

Iako se nagađalo da bi Dragan Kovačević i u utorak mogao dopuniti obranu, to se nije dogodilo, a hoće li njegovi odvjetnici nisu željeli reći tvrdeći kako ne žele javno iznositi taktiku obrane

Bivši šef uprave Janafa, Dragan Kovačević, u dopuni obrane u Uskoku u ponedjeljak je, neslužbeno doznajemo, priznao dio kaznenih djela za koja ga sumnjiče, no kako nije podrobno opisao okolnosti u kojima se to dogodilo, Uskok nije zatražio od suca istrage da ga pusti iz istražnog zatvora.

Prema pisanju tjednika Nacional, Kovačević se na ovaj potez odlučio unatoč protivljenju njegovih odvjetnika Ive Farčića i Tomislava Grahovca. Kovačeviću, piše Nacional, boravak u pritvoru teško pada te je nakon što je prvi put izašao iz pritvora u više navrata većem broju ljudi iz svoje blizine najavio da ne zna što će, ako ga ponovno vrate u pritvor.

- Za sada se drži dobro, koliko se po njegovu vanjskom ponašanju može primijetiti. Ne uzima nikakvu terapiju - doznajemo iz zatvorskih krugova. Nakon što su ga doveli u Remetinec, kao i svi drugi, bio je u izolaciji do nalaza testiranja na COVID-19. Kad su utvrdili da je negativan, prebacili su ga na odjel te je sad u sobi s više pritvorenika.

Iako se nagađalo da bi Kovačević i u utorak mogao dopuniti obranu, to se nije dogodilo, a hoće li, njegovi odvjetnici nisu željeli reći tvrdeći kako ne žele javno iznositi taktiku obrane. Podsjećamo, Kovačevića u drugoj istrazi, otvorenoj prošli tjedan, sumnjiče da je za mito u vidu stanova u Ban centru u Zagrebu i na splitskom Žnjanu, Alfa Romea Giuliette za njegovu kćer i najam Lexusa za njegova sina, u ukupnoj vrijednosti od 2,8 milijuna kuna, sredio da Janaf daje poslove na informatizaciji i digitalizaciji tvrtki Cefis njegova prijatelja Ivana Širića.

Tvrtka je zauzvrat kupila stanove, kojima se koristio Kovačević, i auto te plaćala najam Lexusa. Osim Kovačevića i Širića, drugom istragom obuhvaćeni su i direktor u Janafu Vlado Zorić te Edo Seifried, član uprave tvrtke M.G.S. Grupe. Sva četvorica i dalje su u istražnom zatvoru kako ne bi mogli utjecati na svjedoke.

Najčitaniji članci