Obavijesti

News

Komentari 79

'Hoće me se uvaliti u kaljužu, neutemeljeno i neopravdano'

'Hoće me se uvaliti u kaljužu, neutemeljeno i neopravdano'
1

Objavljeni podaci su točni, ali nisu potpuni, želi se poništiti sve dobro što sam napravio oko te serije i u sedam godina upravljanja ovom kućom, rekao je Mirko Galić

VIDEO

Nekadašnji glavni ravnatelj HRT-a Mirko Galić u emisiji Nedjeljom u dva komentirao je informacije iz povjerljivog izvješća nedavno smijenjenog Nadzornog odbora HRT-a, u kojemu se tvrdi da je u vrijeme njegova mandata potpisano niz ugovora s Antunom Vrdoljakom, na temelju kojega taj redatelj ima pravo na izdašne isplate. Galić smatra da je riječ o neutemeljenoj kaljuži i hajci na njegov integritet te da ga se želi prikazati kao čovjeka koji je novac dijelio šakom i kapom, što, kaže, nije istina.

- Hoće me se uvaliti u kaljužu, apsolutno neutemeljeno i neopravdano. Mene se optužilo da sam sklopio s Antunom Vrdoljakom ugovorom. Temeljni ugovor je sklopljen prije nego sam ja došao na čelo HRT-a. To je prva nestina. Druga je neistina da je taj ugovor osigurao 130.000 kuna godišnjeg honorara. Netočno. Ni oni ugovori koji su potpisani prije mene ni izvedenice iz tog ugovora koji su potpisivane tipski, kao i sa svakim drugim autorima u vrijeme mog mandata ne jamče nikakav iznos. Jamče iznos koji će biti ekvivalentan količini djela koje će se emitirati. Dakle netočno je da je on od mene ili bilo koga drugoga takvu privilegiju od 130.000 kuna godišnjeg honorara. Treća neistina je da taj ugovor vrijedi do Vrdoljakove 100 godine ili do 2030. godine Zašto 2030.? Zato što je kompjutorski sustav HRT-a programiran do 2030. Hoće li Vrdoljak doživjeti stotu koja pada 2030., ja mu želim da živi i dulje, ali ako bi on živio do stote zakon o autorskim pravima, kao i svakom drugom, da njegovi nasljednici ta prava mogu koristiti još 70 godine. Dakle kad bi Vrdoljak živio do 2030. ta prava bi bila upotrebljava do 2100. godine - kazao je Galić.

- Objavljeni podaci su točni, ali nisu potpuni, želi se poništiti sve dobro što sam napravio oko te serije i u sedam godina upravljanja ovom kućom - rekao je Galić voditelju Aleksandru Stankoviću.

- Točno je da je temeljni ugovor potpisan 5. siječnja, sve drugo je izvedeno, dva sam potpisao ja, ostale moji pomoćnici, takvih ugovora je bilo za svako televizijsko djelo, a bilo ih je deseci i deseci koji su u moje vrijeme snimljeni - rekao je.

- O serijama je pregovarao program, sporazum je regulirala pravna služba, ne vidim ništa sporno u zakonskom smislu - rekao je još Galić.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 79
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa