Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
325 komentara

Plenković: HDZ neće dozvoliti reviziju Vatikanskih ugovora!

Iako je do izbora u HDZ-u još mjesec dana i još uvijek se prikupljaju potpisi, Andrej Plenković predstavlja svoj program i tim, a podršku su mu došli dati svi ministri, pa i bivši Kujundžić, te Josip Đakić

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
325 komentara

Andrej Plenković u Mimari sa svojim timom predstavlja program za unutarstranačke izbore u HDZ-u. 

Program za unutarstranačke izbore koji je nazvao “Odvažno za Hrvatsku” Plenković je sastavio sam, uz pomoć ostalih kandidata iz svog tima.

Plenkovićev program sastoji se, kako je navedeno u dokumentu, od četiri stupa - domoljublje i promicanje nacionalnih interesa, obiteljske vrijednosti i demografska revitalizacija, pravedna i učinkovita država, te uspješna i razvijena Hrvatska.

U Mimari su se okupili svi HDZ-ovi ministri, ali i veliki broj župana i gradonačelnika. Bivši ministar zdravstva Milan Kujundžić kao i saborski zastupnik Josip Đakić također su došli na predstavljanje programa. Podršku mu je u prepunoj dvorani u Mimari došao dati i Ćiro Blažević.

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL Plenković je, kada je prišao govornici pozdravljen velikim pljeskom a cijela dvorana mu se digla.

- Program koji smo pripremili je program za budućnost - naglasio je Plenković.

Dodao je da je HDZ najvažnija stranka u Hrvatskoj i dodao:

- Ne trabam vam naglasiti koliko dugujemo Franji Tuđmanu!

Nastavio je neko vrijeme govoriti o Franji Tuđmanu, očito ponukan kritikama svojih protivnika da je odmaknuo HDZ od Tuđmanove politike. 

Kazao je da se HDZ pozicionira na položaju desnog centra i da se s njihovim vrijednostima može identificirati najveći broj sugrađana jer je na to mjesto HDZ postavio Franjo Tuđman koji ju, kako je kazao, nije stavio na krajnji desni spektar niti u centar već točno tamo gdje treba biti i gdje će biti u budućnosti.

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL Rekao je da poštuje i ostale, ali da je HDZ taj koji najviše radi na suverenitetu Hrvatske.

- Nitko nije veći suverenist od HDZ-a! - rekao je Plenković, čime je aludirao na Miroslava Škoru i Ružu Tomašić.

Potom je naveo da je njegova Vlada napravila sve što se može da se zaštiti dignitet Domovinskog rata, osnažila vojsku, donijela zakon o nestalima... Zahvalio se i Kolindi Grabar Kitarović, koja nije u Mimari.

Osvrnuo se na oporbu u Saboru.

- Naše temelje čine i kršćanske vrijednosti. Često se čuju inicijative za revizije ugovora Vatikana i Hrvatske. Ja vam kažem da HDZ nikada neće dopustiti reviziju Vatikanskih ugovora - rekao je Plenković.

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL Plenković kaže da je njegova Vlada više od bilo koje druge napravila na decentralizaciji Hrvatske.

Na kraju je završio govor o samom HDZ-u.

- Stranka je financijski stabilna. Imamo novi statut, koji je omogućio ovakav izborni ciklus. Svi smo jedan tim, i nakon izbora jedni drugima moramo pružiti ruku. Idemo odvažno u pobjedu na parlamentarnim izborima - zaključio je Plenković.

Govorili i članovi tima

Prvi se okupljenima obratio Ivan Anušić. Kaže da će se zalagati za ravnopravni razvoj Hrvatske, te je nabrojao sve uspjehe u dosadašnjem mandatu Andreja Plenkovića.

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL Nakon njega svima se obratio Branko Bačić, koji je također u Plenkovićevom timu. Svaki put kad Branko Bačić spomene ime Andreja Plenkovića, u dvorani Mimare se prolomi gromoglasan pljesak.

- 15. ožujka biramo i kandidata za parlamentarne izbore, toga svi članovi HDZ-a moraju biti svjesni. Moramo birati državnika 15. ožujka, koji ima viziju za bolju Hrvatsku - kaže Bačić.

Branko Bačić u žaru hvale predsjedniku stranke kaže da HDZ nema boljeg od Plenkovića za šefa stranke.

Zatim je došla Zdravka Bušić.

- Iduće subote bit će 30 godina da sam došla u Hrvatsku i to na prvi opći Sabor HDZ-a. Došla sam bez vize u ovu zemlju - rekla je Bušić, koja je bila vrlo emotivna i na rubu suza.

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL Prisjetila se Franje Tuđmana i uglavnom je govorila o povezanosti Hrvatske s dijasporom.

- Ako uključimo razum onda možemo vidjeti da Andrej Plenkovic ne može imati premca - zaključila je Bušić.

Nakon nje govor je održao još jedan član Plenkovićevog tima, Oleg Butković, a potom i Tomo Medved, koji je jedini od kandidata čitao svoj govor sa papira.

Tema: Hrvatska

Možda vas zanima i ovo:
Message