Obavijesti

News

Komentari 92

Holding kupio tvrtku za 10 mil. kuna, a ne znaju što će s njom

Holding kupio tvrtku za 10 mil. kuna, a ne znaju što će s njom
3

Holding se rješava svih tvrtki iz svog sastava osim komunalnih, a kupili su tvrtku s 14 zaposlenih. Prodaju svoja odmarališta, a sada su dobili tvrtku s odmaralištem?!

VIDEO

Zagrebački holding koji grca u financijskim problemima kupio je krajem prosinca tvrtku za 9,75 milijuna kuna bez da mu je ona potrebna i nema pojma što će s njom. Kupnju je potpisao šef Holdinga Slobodan Ljubičić, po nalogu skupštine Holdinga koju vodi njegov prijatelj i suradnik - zagrebački gradonačelnik Milan Bandić.

Radi se o tvrtki Centar d.o.o. koja je bila u vlasništvu Zagrebačkog sportskog saveza koji je rasformiran. Tvrtka Centar ima odmaralište na otoku Silbi koje služi za pripreme sportaša, i dvoranu u samom centru Zagreba. Također nudi i usluge knjigovodstva. Posluje s prihodom između tri i četiri milijuna kuna i zanemarivom dobiti od par tisuća kuna.

Na pitanje zašto su kupovali tvrtku, iz Holdinga je nakon par sati stigao veoma šturi i nesuvisao odgovor.

- Skupština Zagrebačkog holdinga donijela je odluku o kupnji tvrtke Centar. U tijeku su izrade planova upravljanja tvrtkom, a po njihovom dovršetku, javnost će biti upoznata s planovima uprave vezanim za buduće poslovanje tvrtke Centar d.o.o., odgovorili su nam iz Holdinga.

Neslužbeno saznajemo da nisu htjeli kupiti tvrtku, ali da je takvo bilo naređenje Skupštine Holdinga. Nikakve dodatne informacije o ovoj čudnoj transakciji se nisu mogle dobiti. 

Holding kao gradska tvrtka je svake godine završavao s gubitkom između 300 i 500 milijuna kuna. Da bi se spasili ove godine je Ljubičić prodao zemljišta i stanove gradu, tramvaje dao u leasing, želi dići kredite, a ove godine će ići i velika sječa prava radnika. 

Uz to, posebni apsurd ove priče je da se Holding rješava svih tvrtki iz svog sastava osim komunalnih pa su tako, da im ne stvara gubitke, Gradu prepustili Sportske objekte koji upravljaju dvoranama u Zagrebu. Sada su kupili tvrtku s dvoranom i 14 zaposlenih. Osim toga, planiraju prodati i sva odmarališta na obali koja su već u vlasništvu Holdinga. Sada su dobili tvrtku s odmaralištem?!

Portal Zagrebancija.com koji je otkrio ovu kupovinu donosi i izjavu neimenovanog izvora iz Holdinga koji kaže da će se tvrtka vrlo vjerojatno brzo prodati jer Holdingu ne treba. Kažu da su preuzeli tvrtku samo kako bi premostili prostor između ugaslog saveza i nove udruge.

- Oni vode računovodstvo za sve sportske saveze - tvrdi taj izvor.

Zagrebački sportski savez je ugašen u tišini prije 10-ak dana. Osnovana je nova udruga Sportski savez Grada Zagreba. Nije jasno zašto oni nisu preuzeli i tvrtku. Milan Bandić je bio u sukobu s rastrošnim čelnicima sportskog saveza koji su, zavisno od godine, na raspolaganju imali između 150 i 190 milijuna kuna iz proračuna.

U Nadzornom odboru tvrtke Centar su prije kupnje sjedili među ostalim Tomislav Svetina, direktor Dinama i bliski suradnik Zdravka Mamića, te Tomislav Grahovac, predsjednik Zagrebačkog rukometnog saveza i suradnik Zorana Gopca.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 92
VIDEO

'U Hrvatskoj je bilo stroncija u zraku, a on uzrokuje leukemiju'
FELJTON: ČERNOBIL, 6. DIO

'U Hrvatskoj je bilo stroncija u zraku, a on uzrokuje leukemiju'

Kada se vijest o černobilskoj katastrofi pojavila na našim prostorima svi su se pitali koliko je zračenje i nikome nije bilo svejedno. Krak radioaktivnog oblaka išao je prema Hrvatskoj...

Planirate roštilj za Praznik rada? Evo kakvo vrijeme će biti
PRIPREMITE KABANICE

Planirate roštilj za Praznik rada? Evo kakvo vrijeme će biti

U srijedu će biti sunčano, no postupno će rasti naoblaka te će u drugom dijelu dana mjestimično pasti kiša s grmljavinom...
Stjepan (26) otišao na trening pa  misteriozno nestao. Obitelj je očajna: 'Nema ga od petka...'
JESTE LI GA VIDJELI?

Stjepan (26) otišao na trening pa misteriozno nestao. Obitelj je očajna: 'Nema ga od petka...'

Stjepanu Posavcu se svaki trag gubi od petka kad se udaljio s adrese prebivališta. Visoke je oko 185 centimetara i sportske je građe