Obavijesti

News

Komentari 15

Holding povećao broj radnika u Čistoći. Tomašević: 'Napokon posluje pozitivno i ulaže...'

Holding povećao broj  radnika u Čistoći. Tomašević: 'Napokon posluje pozitivno i ulaže...'

Radi unaprjeđenja kvalitete komunalnih usluga, Zagrebački holding je lani pokrenuo val investicija u nova zapošljavanja operativnih radnika i poboljšanje uvjeta rada postojećih radnika

VIDEO

Iz Zagrebačkog holdinga izvijestili su da je broj operativnih radnika u Čistoći, Zagrebačkim cestama i Zrinjevcu lani povećan za 239 u odnosu na 2022. , da su natječaji i dalje u tijeku uz visoki odaziv jer su i plaće povećane te da, osim toga, ulažu u vozila, strojeve i opremu.

"Nakon godina zanemarivanja, Zagrebački holding napokon posluje pozitivno i u mogućnosti je sustavno ulagati u uvjete i organizaciju rada, kao i u mehanizaciju i opremu, kako bi Zagrepčanima osigurali kvalitetnije komunalne usluge", istaknuo je u ponedjeljak zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević.

Zbog žičare posla imao i pauk: Uklonili su 5 auta, Grad apelira da se koristi javni prijevoz
Zbog žičare posla imao i pauk: Uklonili su 5 auta, Grad apelira da se koristi javni prijevoz

Radi unaprjeđenja kvalitete komunalnih usluga, Zagrebački holding je lani pokrenuo val investicija u nova zapošljavanja operativnih radnika i poboljšanje uvjeta rada postojećih radnika, te kupnju vozila, strojeva i opreme. Takav zamah je, kako su istaknuli, postao moguć nakon što je prethodno uspješno provedeno restrukturiranje i smanjen broj administrativnih radnika.  

U priopćenju su napomenuli i da je primjenom novih prava iz kolektivnog ugovora, potpisanog početkom prošle godine, prosječna neto plaća u Zagrebačkom holdingu porasla je 24,7 posto. Komunalnim radnicima (NKV, 1. grupa složenosti posla) je u 2023. neto mjesečna plaća s uključenim neoporezivim dodacima porasla 35,7 posto, sa 713 na 968 eura. U taj mjesečni neto iznos nije uključen prijevoz, prekovremeni, smjenski rad ili rad nedjeljom i vikendom, te također nisu uključeni iznosi božićnice, uskrsnice i regresa, dodali su.

Dvije presude u korist Holdinga: Otkazi tijekom restrukturiranja su provedeni zakonito i pravilno
Dvije presude u korist Holdinga: Otkazi tijekom restrukturiranja su provedeni zakonito i pravilno

Što se tiče investicija, u Čistoću je stiglo sedam novih vozila od ukupno 41 naručenih, a ove godine se pokreće natječaj za još 33 vozila. Uskoro dolazi 10 novih čistilica za pranje i čišćenje cesta, a u ovoj godini se planira nabava još 37 takvih strojeva.

U podružnici Zrinjevac je tijekom 2023. nabavljeno 20 novih kosilica, ove godine ih dolazi još 39, a u postupku nabave su četiri traktora i 15 kamiona grajfera.

Podružnica Zagrebačke ceste tijekom 2024. nabavlja 50 teretnih vozila, više specijalnih vozila i građevinskih strojeva, čime će se u potpunosti obnoviti flota za održavanje prometnica.

U Gradu su istaknuli i da je lani pokrenuta obnova osobne zaštitne opreme za sve radnike Zagrebačkog holdinga koja je i bolje kvalitete i udobnija.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 15
VIDEO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...

Heroji: Znali da im prijeti bolna smrt, ušli su ispod reaktora...
FELJTON: ČERNOBIL, 3. DIO

Heroji: Znali da im prijeti bolna smrt, ušli su ispod reaktora...

Hrabro su ušli ispod reaktora i ispustili vodu, ali i tamo su prošli pravu dramu jer su ostali bez svjetla. Iako su znali da riskiraju bolnu smrt od radijacije, otišli su i spasili svijet od još veće katastrofe...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.