Obavijesti

News

Komentari 77

Horor kod Zagreba, pse držali u groznim uvjetima. Uhitili ženu (47): Našli smo leševe životinja

Horor kod Zagreba, pse držali u groznim uvjetima. Uhitili ženu (47): Našli smo leševe životinja

Oglasila se i policija nako uznemirujućih snimki, koje su volonteri objavili na društvenim mrežama, o psima koji žive u jezivim uvjetima u Dubravici

VIDEO

Policijski službenici policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 47-godišnjakinjom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela „Ubijanje ili mučenje životinja“.

Naime, temeljem dojave zaprimljene u Policijskoj postaji Zaprešić 3. siječnja 2024. u prijepodnevnim satima o mogućoj sumnji na zlostavljanje životinja, policijski službenici žurno su provjerili zaprimljene obavijesti i izišli na mjesto događaja.

Obilaskom zapuštenog gospodarskog imanja na području općine Dubravica, uz obavljen očevid, potvrđeni su navodi iz dojave te je provedeno kriminalističko istraživanje.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđena je osnovana sumnja da je od zasad neutvrđenog dana do 3. siječnja 2024. godine osumnjičena 47-godišnjakinja nabavila i potom na prostoru zapuštenog gospodarskog imanja u općini Dubravica, u metalnim boksovima i u gospodarskim objektima, držala ukupno deset pasa različitih pasmina i starosti te jedno jare, koje životinje je ostavila bez da im je redovito osiguravala dovoljnu količinu vode, hrane i veterinarsku skrb. Sumnja se da je takvim postupanjem životinje izložila nepotrebnim patnjama zbog čega su dva psa i jedno jare, uslijed izostanka veterinarske skrbi, uginuli, dok su ostale životinje bile teško zlostavljane i nanesena im nepotrebna bol i patnja.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičena je predana pritvorskom nadzorniku dok je posebno izvješće dostavljeno nadležnom državnom odvjetništvu.

Volonteri upozorili na problem

Na Facebook stranici Udruga S-PAS by Gloria Malin koja brine o napuštenim životinjama, objavljeno je nekoliko uz uznemirujućih snimaka na kojima se vide nehumani uvjeti u kojima je ta žena držala pse.

Naime, prema objavama na teren u Dubravicu mjesto blizu Marije Gorice su izašli zbog dojave gdje ih je dočekao horor. Prostor na otvorenom koji izgleda kao smetlište, preplašeni psi na lancu skrivaju se u kućicama.

- Isuse što je ovo - govori kroz suze Malin dok pokušava pridobiti psa koji se sakrio u kućicu.

- Izlazak na dojavu zatekli smo HOROR. 7 ih je na sigurnom. Ostao je pas koji je pobjegao, molim Vas ukoliko netko vidi manjeg psa 10ak kg,crno smeđi kraćeg repa neka nam odmah javi. Radi se o općini Dubravica, blizina Marije Gorice, Pušće. Detalje oko ovog horora objavimo kasnije, očevid je u tijeku - stoji uz prvi video koji je objavljen na spomenutoj Facebook stranici.

- Današnji dan me slomio u tisuću komada. Danas sam doživjela potpuno psihički slom nad dva mrtva psa, kozlićem. Lubanje i kosti posvuda. I njih osam. Slomljeni duhom, od života, strah u očima, hodanje po kosturima, zubima, štakori koji su nam hodali preko tenisica. Svih je sedam pasa kod nas. Jedna kujica je visoko skotna, nekoliko pasa, pretežito ženke su OK koliko mogu bit s obzirom na horor koji im je bio život - stoji uz drugi video. 

U zadnjem videu koji je objavljen na Facebook stranici vidi se stanje 'bokseva' u kojima su psi bili vezani lancem.

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 77
VIDEO

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela
24SATA NA MJESTU DOGAĐAJA

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela

Osumnjičeni muškarac je priveden. U tijeku je očevid i kriminalističko istraživanje, objavila je policija.

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...
UBOJSTVO ZA UBOJSTVOM NA ČRNOMERCU

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...

U samo tri mjeseca, dogodilo se više stravičnih incidenata na zagrebačkom Črnomercu. U najnovijem od njih, u subotu ujutro, sin je izbo majku (68)
Sin (28) izbo majku (68) u kući. Susjedi u šoku: 'Ovo je mirna ulica, strašno je što se dogodilo'
HOROR U VRAPČU

Sin (28) izbo majku (68) u kući. Susjedi u šoku: 'Ovo je mirna ulica, strašno je što se dogodilo'

Nesretnu ženu napao je u subotu u jutarnjim satima u domu na zapadu Zagreba. Uhićen je, a o motivima policija zasad ne želi spekulirati