Obavijesti

News

Komentari 92

Horvatinčić prodaje Centar Cvjetni stranom investitoru

Horvatinčić prodaje Centar Cvjetni stranom investitoru
1

Poduzetnik Tomislav Horvatinčić navodno prodaje svoj Centar Cvjetni u Zagrebu. Poslovanje HOTO grupe je u postupku restrukturiranja pa je predviđena kupoprodaja...

VIDEO

Financijski problemi su izgleda ipak natjerali Tomu Horvatinčića da proda dio svoje Hoto grupe.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

00:08

I to onaj dio zbog kojeg je pretrpio najveće kritike javnosti - Centar Cvjetni. Trgovački centar u samom centru Zagreba s luksuznim stanovima na gornjim katovima imat će novog vlasnika.

- Hoto Grupa u postupku restrukturiranja svojeg poslovanja uskoro zasniva strateško partnerstvo. Ono uključuje i kupoprodaju dijela naših nekretnina, konkretno dije la kompleksa Cvjetni - odgovorio nam je Krešimir Horvatinčić, Tomin sin, koji vodi marketing.

Kompleks na Cvjetnom trgu otvoren je prije pet godina. Uz poslovne prostore koje iznajmljuje, ima i 50 stanova koje je namjeravao prodavati po cijenama višim od 5000 eura za kvadrat. Prodaja i nije baš išla jer je još lani, kad smo prvi pisali o financijskim problemima Hoto grupe, bilo prodano tek njih pola. Tada je kupac dva stana bio Zdravko Mamić, točnije njegova supruga Marina, koja je kućanica. Mamići su za dva stana izdvojili 1,2 milijuna eura ili gotovo 10 milijuna kuna.

Horvatinčić će prodati vjerojatno samo poslovni dio, ali o cijeni i tome tko bi trebao biti novi kupac, odnosno partner, nismo dobili odgovor iz tvrtke.

Cijeli centar je sagrađen uz velike prosvjede građana koji nisu željeli da se dio pješačke zone pretvori u ulaz u podzemnu garažu. Horvatinčiću je gradska uprava izlazila u susret kroz prostorne planove, a nedavno su ponovno navukli bijes javnosti kad su mu dopustili nadstrešnice za novi restoran.

Cijeli kompleks je stajao oko 108 milijuna eura, a Horvatinčić se morao zadužiti kod Hypo banke. Kako smo pisali prošle godine, banka je već preuzela konce centra. Horvatinčić je morao tražiti refinanciranje kredita.

I na kraju prošle godine je Hoto grupa imala 666 milijuna kuna dugova koje mora brzo vratiti. Za ovu godinu poslovanje još nije poznato. Lani su ipak ostvarili i dobit od šest milijuna kuna.

U sklopu Hoto grupe drugi najznačajniji projekt su Hoto stanovi i centar pored Sv. Nedjelje. Iz tvrtke kažu da će, paralelno s prodajom Cvjetnog, ulagati i dalje.

- Hoto centar u Svetoj Nedelji bit će prenamijenjen u moderan medicinsko-poslovni centar i zaposlit ćemo nove ljude. 

Nakon restrukturiranja nastavljamo s uspješnim poslovanjem - odgovorio nam je mlađi Horvatinčić što planiraju s tim projektom.

Jako se naljutili na naše otkriće

U svibnju prošle godine objavili smo tekst o problemima Hoto grupe, među ostalim i jer nisu prodali sve stanove, a stišću ih rokovi za otplatu kredita. Horvatinčić nam je i tada negirao problem te rekao da će moći servisirati sve dugove koji dolaze na naplatu jer su osigurani imovinom. Njegov sin Krešimir je prijetio i tužbom, no na kraju ipak nije tužio. Nakon objave vijesti o prodaji jasno je da je projekt narušio financijsku “krvnu sliku” tvrtke.

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 92
VIDEO

Pogledajte veliko nevrijeme koje ide prema Hrvatskoj!
RADARSKE SLIKE

Pogledajte veliko nevrijeme koje ide prema Hrvatskoj!

DHMZ je ranije objavio upozorenje i žuti alarm za grmljavinsko nevrijeme za sve regije u Hrvatskoj osim za dvije. Sad su to promijenili i samo gospićka regija označena je zelenom

Studentica mislila da je muči mamurluk, u bolnici je doživjela šok: 'Imaš još 12 mjeseci života'
OTKRILI JOJ KVRŽICU NA MOZGU

Studentica mislila da je muči mamurluk, u bolnici je doživjela šok: 'Imaš još 12 mjeseci života'

Ne mogu mi reći koliko mi je vremena ostalo, jer ne mogu napraviti biopsiju zbog pozicije tumora. Da odem na biopsiju, vjerojatno bi ostala paralizirana. Ne znam koliko mi je mjeseci ostalo, kaže Ella..
Heroj iz Slavonskog Broda: Spasio je čovjeka koji je zapeo u poplavljenom podvožnjaku
NEVRIJEME U SLAVONIJI

Heroj iz Slavonskog Broda: Spasio je čovjeka koji je zapeo u poplavljenom podvožnjaku

Hrvoje Mužević nedavno je preživio moždani udar, skinuo više od 50 kila, a njegova doga Darko prošlog tjedna osvajao je titule na Svjetskoj izložbu pasa