News

Komentari 32

Hotelijeri iz Međugorja: 'Posve će nam propasti sezona, treba olakšati ulazak hodočasnicima'

Hotelijeri iz Međugorja: 'Posve će nam propasti sezona, treba olakšati ulazak hodočasnicima'

Turistički djelatnici i hotelijeri iz Međugorja upozorili su kako će im turistička sezona posve propasti ako vlasti BiH ne olakšaju ulazak hodočasnicima priznavanjem antigenskog testa ili potvrde o cijepljenju

U Međugorju se 25. lipnja ove godine obilježava 40. obljetnica od početka Gospinih ukazanja, koje Sveta Stolica nije službeno priznala, no zbog pandemije koronavirusa i postupanja vlasti BiH krajnje je neizvjesno hoće li hodočasnici moći doći na ovu obljetnicu.

Udruženje turističkih djelatnika, hotelijare i ugostiteljskih djelatnika iz Međugorja zatražilo je od Vijeća ministara BiH da uz negativan PCR test, počnu priznavati antigenski test, potvrdu o cijepljenju protiv koronavirusa ili o preboljenom covidu-19.

"Nadamo se da će taj prijedlog što prije doći na dnevni red i da će se ta nova pravila moći primjenjivati već od 1. lipnja. U protivnom, mnogi će morati zatvoriti svoje objekte", rekao je predsjednik Udruge turizma i hotelijerstva u Međugorju Davor Ljubić.

Po njegovim riječima, postoji veliko zanimanje za dolazak hodočasnika ove godine na jubilej, 40 godina od Gospinih ukazanja, no to je pod znakom pitanja zbog stava bosanskohercegovačkih vlasti.

Vlasti u Međugorju planiraju osposobiti posebne prostorije za provođenje testiranja..

U Međugorju se trenutačno nalazi više stotina hodočasnika većinom iz Ukrajine i Poljske, te SAD-a. Ovo mjesto se u svibnju priključilo 30 drugih svetišta iz cijeloga svijeta iz kojih se mjesec dana moli krunica za okončanje pandemije koronavirusa. Početak i završetak ovoga molitvenog maratona predvodi papa Franjo.

Najčitaniji članci