Obavijesti

News

Komentari 46

Hrabra djelatnica Maja otjerala galamom razbojnika s pumpe

Hrabra djelatnica Maja otjerala galamom razbojnika s pumpe
3

Osječko-baranjska policija traga za razbojnikom koji je htio opljačkati benzinsku postaju kod Đakova. Spriječila ga je Maja Ervačić (27), kojoj je to bio prvi radni dan

VIDEO

Mislim da sam ga ogrebala po ruci, priča Maja Ervačić (27), djelatnica benzinske crpke "Jozinović" u Semeljcima nedaleko od Đakova, dan nakon što je vikom i odguravanjem otjerala pljačkaša naoružanog pištoljem koji, tako nije uspio doći do plijena. Bila je subota navečer, 20.45 sati, i Maja je ulazila u svoje prvo noćno dežurstvo na tom radnom mjestu. U stvari, bio je to Majin prvi radni dan!

- Strašno! Ni sad nisam svjesna što sam napravila niti da je sve to moglo okončati bitno drukčije. Pa, on je meni držao pištolj na čelu, a ja njega odgurujem! - priča Maja o neuspjeloj pljački benzinske crpke.

- Kad je uletio onako s isturenim pištoljem uperenim u mene i s vrata povikao "Daj pare!", kroz glavu mi je prošlo da tako neće i ne smije nitko sa mnom postupati. Čvrsto sam odlučila učiniti sve da on pobjegne bez novca. I uspjela sam - nastavlja svoju priču Maja.

Na pljačkašev prvi poziv da mu preda novac, djevojka je odgovorila: "Ne dam!" Potom ju je pljačkaš uhvatio za nogavicu namjeravajući uzeti novčanik iz desnog džepa njezinih hlača. Maja ga je odgurala i počeli su se naguravati.

- Tad mi je stavio pištolj na čelo i tri puta viknuo. "Daj pare, daj novčanik!" Opet sam ga odbila i odgurala mu ruku s pištoljem. Onda se on sagnuo i počeo otvarati ladice radnog stola. Kako je on jednu ladicu otvorio, ja sam ju za njim zatvarala. Nije stizao ni pogledati je li nešto unutra - kazala je hrabra djelatnica benzinske.

Nakon toga se Maja uspravila i počela izlaziti iz benzinske postaje. Zastala je pored ulaza i zavrištala. Lopov se uplašio i panično izjurio. On na lijevu stranu, a Maja na desnu stranu.

- Odmah sam nazvala gazdu, a on je obavijestio kolegu Ivana Ravnjaka (27) da smjesta pohita do mene. I stvarno je brzo došao. Čak je i potrčao u smjeru u kojem se lopov uputio trčeći.

Dan poslije junačkog djela, Maja nije sigurna da bi opet ponovila isto djelo. 

- Ne znam, mislim da je iz mene izbila neka srdžba, jer nisam htjela dopustiti da moj prvi radni dan neslavno završi gubitkom dnevnog utrška.

Lopov je pobjegao bez plijena, a policija intenzivno radi na njegovom otkrivanju. Prema Majinom opisu, ali i snimkama nadzornih kamera, kojima se zabilježio cijeli događaj, zna se da je lopov visok oko 175 centimetara, bio je odjeven u maskirnu jaknu i hlače zeleno smeđe boje, na nogama je imao crvene tenisice.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 46
VIDEO

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm
PROMJENA VREMENA NA PUTU

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm

Kiša je već zahvatila dijelove Visa, Korčule i Pelješca, kao i dio samog sjevera države. Brojni stanovnici Hrvatske koji Praznik rada provode u prirodi nadaju se kako će ih kiša izbjeći, barem još neko vrijeme...

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'
4.3 PO RICHTERU

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'

RAKOVICA - Odmah sam pregledao snimke nadzorne kamere s vikendice u Rakovici. Potres se jasno vidi. Prvo je jako udarilo, a onda se tlo kratko zatreslo. To je udaljeno samo 2 kilometra od epicentra, javio nam je čitatelj koji je poslao snimku potresa magnitude 4.3 po Richteru koji je u srijedu u 5.38 zatresao na granici s BiH, samo 15 kilometara od Slunja.
Evo kad u Hrvatsku stiže kiša: Provjerite stanje po gradovima
VELIKA PROGNOZA

Evo kad u Hrvatsku stiže kiša: Provjerite stanje po gradovima

Promjenljivo oblačno i nestabilno. Uz umjeren razvoj oblaka mjestimice kiša i pljuskovi s grmljavinom osobito poslijepodne i navečer. Ponegdje pljuskovi mogu biti jače izraženi, stoji u prognozi DHMZ-a za srijedu...