Obavijesti

News

Komentari 109

Hrabra Ena: Kažu da je bilo gadno, ali ničeg se ne sjećam...

Hrabra Ena: Kažu da je bilo gadno, ali ničeg se ne sjećam...
2

Krajem siječnja završila je u bolnici s visokom temperaturom i zatajenjem oba bubrega. Njezina majka zamolila je sve preko društvenih mreža da se mole za Enu

VIDEO

Ja se borim do pobjede, a ne do kraja, voli reći Ena Šarac (24) koja je i ovog puta pobijedila bolest. Hrabra Osječanka koja se od malena bori s najtežim dijagnozama ovog puta nadvladala je zatajenje bubrega. Krajem siječnja završila je u bolnici s visokom temperaturom i zatajenjem oba bubrega. Njezina majka zamolila je sve preko društvenih mreža da se mole za njezinu kći, a sad se Ena sama hvali još jedom pobjedom.

- Opet sam pobijedila! Kažu da je bilo gadno, ali ničeg se ne sjećam, tako da ništa nije ni bilo, jel'?
Čula sam: tumor na mozgu, tumor na kralježnici, leukemija, zatajenje bubrega, sepsa, gripa, ja mislila da nabrajaju dijagnoze svih na odjelu, a ono samo moje. Bože dragi hvala tebi i svim mojim anđelima - napisala je Ena na Facebooku i poručila da se ide dalje boriti. 

Djevojka koja se s mnoštvom strašnih dijagnoza bori snagom svoje volje, zaraznim optimizmom i vjerom, sve to prenijela je i na roditelje, mamu Biserku i tatu Đuru.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Moja mama je moja zvjerkica. Zovem je tako jer se bori za mene kao prava zvijer. Meni je moja obitelj sve na svijetu, razlog zbog kojeg se smijem - govori uvijek nasmijana Ena.

Njoj je 2002. dijagnosticiran tumor na mozgu. Prva operacija je bila gotovo odmah nakon dijagnoze, ali je 2003. morala opet na operaciju, koja je imala teške posljedice. Zaboravila je govoriti, hodati, ali je svojom upornošću u tri mjeseca sve iznova naučila. No 2009. ponovno joj je počeo rasti tumor smješten između sljepoočnica. Nasreću, u Belgiji je 2013. uspješno operirana.

Obitelj Šarac vjerovala je da je njihovim problemima kraj. No nakon operacije dospjela je u invalidska kolica, a liječnici su govorili da neće prohodati jer su joj živci u nogama odumrli. Međutim, samo godinu dana kasnije ona je ponovno počela hodati. Te 2014. godine dobila je nagradu Ponos Hrvatske.

- Tumorko opet raste. Ništa strašno. Slijedi još jedna operacija - napisala je Ena na svom Facebooku 2015. Nakon operacije na mozgu uslijedila je i operacija stopala. Mama Biserka i Ena bile su prisiljene ostati u Zagrebu sljedećih godinu i pol dana. Liječnici su Eni na kralježnici pronašli neoperabilni tumor, a samo mjesec i pol dana nakon te vijesti dijagnosticirali su joj i akutnu mijeloičnu leukemiju.

Ena se ipak dovoljno oporavila da tijekom božićnih i novogodišnjih blagdana ode u Osijek k tati. Tamo je, nažalost, dobila vrlo visoku temperaturu i zatajili su joj bubrezi.


 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 109
VIDEO

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a