Hrabra Ena: Kažu da je bilo gadno, ali ničeg se ne sjećam... | 24sata
Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Hrabra Ena: Kažu da je bilo gadno, ali ničeg se ne sjećam...

Krajem siječnja završila je u bolnici s visokom temperaturom i zatajenjem oba bubrega. Njezina majka zamolila je sve preko društvenih mreža da se mole za Enu

Foto: Facebook/Ena Šarac
109 komentara

Ja se borim do pobjede, a ne do kraja, voli reći Ena Šarac (24) koja je i ovog puta pobijedila bolest. Hrabra Osječanka koja se od malena bori s najtežim dijagnozama ovog puta nadvladala je zatajenje bubrega. Krajem siječnja završila je u bolnici s visokom temperaturom i zatajenjem oba bubrega. Njezina majka zamolila je sve preko društvenih mreža da se mole za njezinu kći, a sad se Ena sama hvali još jedom pobjedom.

Foto: Facebook/Ena Šarac

- Opet sam pobijedila! Kažu da je bilo gadno, ali ničeg se ne sjećam, tako da ništa nije ni bilo, jel'?
Čula sam: tumor na mozgu, tumor na kralježnici, leukemija, zatajenje bubrega, sepsa, gripa, ja mislila da nabrajaju dijagnoze svih na odjelu, a ono samo moje. Bože dragi hvala tebi i svim mojim anđelima - napisala je Ena na Facebooku i poručila da se ide dalje boriti. 

Djevojka koja se s mnoštvom strašnih dijagnoza bori snagom svoje volje, zaraznim optimizmom i vjerom, sve to prenijela je i na roditelje, mamu Biserku i tatu Đuru.

- Moja mama je moja zvjerkica. Zovem je tako jer se bori za mene kao prava zvijer. Meni je moja obitelj sve na svijetu, razlog zbog kojeg se smijem - govori uvijek nasmijana Ena.

Njoj je 2002. dijagnosticiran tumor na mozgu. Prva operacija je bila gotovo odmah nakon dijagnoze, ali je 2003. morala opet na operaciju, koja je imala teške posljedice. Zaboravila je govoriti, hodati, ali je svojom upornošću u tri mjeseca sve iznova naučila. No 2009. ponovno joj je počeo rasti tumor smješten između sljepoočnica. Nasreću, u Belgiji je 2013. uspješno operirana.

Obitelj Šarac vjerovala je da je njihovim problemima kraj. No nakon operacije dospjela je u invalidska kolica, a liječnici su govorili da neće prohodati jer su joj živci u nogama odumrli. Međutim, samo godinu dana kasnije ona je ponovno počela hodati. Te 2014. godine dobila je nagradu Ponos Hrvatske.

- Tumorko opet raste. Ništa strašno. Slijedi još jedna operacija - napisala je Ena na svom Facebooku 2015. Nakon operacije na mozgu uslijedila je i operacija stopala. Mama Biserka i Ena bile su prisiljene ostati u Zagrebu sljedećih godinu i pol dana. Liječnici su Eni na kralježnici pronašli neoperabilni tumor, a samo mjesec i pol dana nakon te vijesti dijagnosticirali su joj i akutnu mijeloičnu leukemiju.

Ena se ipak dovoljno oporavila da tijekom božićnih i novogodišnjih blagdana ode u Osijek k tati. Tamo je, nažalost, dobila vrlo visoku temperaturu i zatajili su joj bubrezi.


 

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message