Obavijesti

News

Komentari 139

Hrabra Osječanka Ena (19) se opet bori protiv teške bolesti

Hrabra Osječanka Ena (19) se opet bori protiv teške bolesti
2

TUMOR SE VRATIO Ena Šarac je prije dvije godine zadnjom operacijom izliječila tumor na mozgu protiv kojeg se borila 11 godina. Čeka ju novo liječenje i operacija

VIDEO

Tumorko opet raste. Ništa strašno, ali slijedi još jedna operacija koja nije baš hitna. A ja bih sutra to riješila, napisala je jučer na svojoj Facebook stranici hrabra Osječanka Ena Šarac (19).

Dodala je kako će se ipak strpjeti koliko bude mogla. Svojim je prijateljima poručila da se ništa ne brinu te kako će opet pobijediti zloćudnu bolest. Zamolila je sve koji poznaju njenog djeda i baku da im ništa ne govore kako se ne bi brinuli. Na kraju objave pohvalila se novim tenisicama koje je kupila i pozdravila sve potpisavši se sa “šašavica”.

Da joj se bolest vratila, potvrdila je jučer i njena majka. Za razliku od Ene, koja je oličenje hrabrosti i optimizma, Eninoj mami glas je ipak bio zabrinut.

- Što da vam kažem? Nesretna se bolest mojoj kćeri opet vratila. Jučer je bila na snimanju glave, a do kraja tjedna ima još bezbroj pretraga na koje mora ići - rekla je Biserka Šarac.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Dovela je kćer u Zagreb, u kojem će obje ostati do petka. Tek kad napravi sve pretrage, liječnici će utvrditi kako će dalje postupiti i kako će liječiti Enu.

Osječanka je oboljela 2003. godine kao sedmogodišnja djevojčica. Dijagnosticiran joj je tumor na mozgu. Srce cijele nacije osvojila je još 2011. godine kad je odlučila prodati laptop da plati skupu operaciju mozga. Hrvatska se udružila, sakupila novac i pomogla djevojčici da plati liječenje. Nakon operacije je Ena završila u invalidskim kolicima, živci u nogama su joj od agresivne kemoterapije posve odumrli, a liječnici su rekli da nikad neće prohodati. Nakon 16 mjeseci ipak je stala na svoje noge i prohodala. Tad je osvojila nagradu Ponos Hrvatske. U Belgiji su joj 2012. godine izvadili 60 posto tumora, a godinu dana poslije toga laserskom operacijom odstranili su i ostatak. Liječnik joj je rekao da je 99,99 posto izliječena.

Bilo je to u ožujku 2013. godine. Nažalost, nakon 11 godina borbe s tumorom, dijabetesom, tri sepse, pet kirurških otvaranja glave, izgubljenog imuniteta, prikovanosti za invalidska kolica, bolest se opet vratila iako se činilo da je hrabra djevojka pobijedila sve.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 139
VIDEO

Policija užurbano stigla do polja gdje je nestala djevojčica. Stručnjak komentirao potragu
TRAŽE MALENU DANKU (2)

Policija užurbano stigla do polja gdje je nestala djevojčica. Stručnjak komentirao potragu

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora. Djevojčicu traži stotine ljudi, od volontera, policije, Gorske službe spašavanja, helikoptera...

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu
Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag