Obavijesti

News

Komentari 24

Hrabri dvojac: Dvaput uhvatili iste provalnike i spasili dijete

Hrabri dvojac: Dvaput uhvatili iste provalnike i spasili dijete
5

NAGRAĐENI POLICAJCI: Tomislav Jović i Miroslav Ušljebrka dobili su zahvalnicu Ravnateljstva MUP-a proteklog Dana policije svoj uspješan i predan rad

VIDEO

Nešto se sumnjivo zbivalo oko jedan sat u subotu kod prodavaonice Bakmaz u Franka Lisice u Zadru. Upalo je u oči policijskom tandemu Miroslava Ušljebrke (42) i Tomislava Jovića (27) koji su patrolirali u blizini tijekom noćne smjene. Ušli su u ulicu, a mladić (19), čim ih je spazio,  nešto je viknuo i  dao se u bijeg. Kao u američkim akcijskim filmovima, policajci su zaustavili vozilo, izletjeli van, dali se u potjeru, oborili  bjegunca, vezali ga, uhitili  i priveli u Drugu policijsku postaju. Tamo im je na ispitivanju priznao da nije bio sam, nego da je viknuo kolegi da bježi čim je ugledao "drotove" pa je kolega uspio dati petama vjetra. Mislili su provaliti u dućan, ali su ih policajci prekinuli u naumu.

Sljedeća noćna smjena zapala je Miru i Tomu u noći na srijedu. Patrolirali su u istoj četvrti. Netko od građana dojavio je na 192 da je čuo zveket razbijenog stakla u Ulici Ivana Zadranina i da misli da je netko tamo nešto razbio. Kako su ovi bili u blizini, centrala im je naložila da odu vidjeti o čemu se radi.

- Gle, pa to su naši stari znanci - prepoznali su policajci mlade lopove.

Staklo je bilo razbijeno na dućanu Studenac, a ispred njega našli su  19-godišnjaka i 17-godišnjaka, džepova punih "malih medvjeda" na kovanicama od pet kuna.  Prošlotjedno uhićenje nije ih ama baš ničemu naučilo te su mladići ponovo krenuli provaljivati dućane, ovoga puta domogavši se 200-tinjak kuna iz pologa u kovanicama. 

Pomogli u uhićenju razbojnika s maskom

No živopisno hvatanje mladih provalnika tek je sitnica u karijeri Miroslava Ušljebrke, koji je već 20 godina policijski narednik i Tomislava Jovića koji je policajac tri i pol godine. Kad im je odbio otvoriti vrata čovjek kojeg je tjeralicom tražio Županijski sud lanjske veljače, njih dvojica ušla su mu u stan kroz prozor i uhitili ga i "isporučili" sudu.  Uhitili su razbojnika lanjskog ožujka, a  zbog njihove brze reakcije, kolege iz interventne policije uhitili su još dvojicu iz iste bande. Razbojnik s gumenom maskom koja mijenja izgled do neprepoznatljivosti, uhićen je zbog njih dvojice lanjskog travnja. Dok je bježao poslije zadnjeg razbojništva, naletio je na "dream team" u automobilu. Pobjegao im je vozeći auto za bijeg preko pločnika , ali su pucali za njim, što ga je omelo pa su ga uhitili kolege stotinjak metara dalje. Taj je opasan razbojnik, kojem su kasnije dokazali 14 razbojništava po Zadru, Rijeci i Istri, bio naoružan pištoljem kojeg je oteo zaštitaru pri pljački banke u Istri. 

Spasili život bebi

Zbog svega toga dobili su zahvalnicu Ravnateljstva MUP-a na Dan policije. No najveći podvig napravili su nakon toga,ovog siječnja,  spasivši život osmomjesečnoj bebi koju je mamin bivši muž upucao pištoljem u glavu. Nisu čekali Hitnu pomoć nego su bebu brzo prevezli do bolnice, putem joj zaustavljali  krvarenje, davali umjetno disanje i masirali srce. Spasili su ga u zadnji tren, dječak je preživio i danas se sasvim oporavio. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 24
VIDEO

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm
PROMJENA VREMENA NA PUTU

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm

Kiša je već zahvatila dijelove Visa, Korčule i Pelješca, kao i dio samog sjevera države. Brojni stanovnici Hrvatske koji Praznik rada provode u prirodi nadaju se kako će ih kiša izbjeći, barem još neko vrijeme...

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'
4.3 PO RICHTERU

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'

RAKOVICA - Odmah sam pregledao snimke nadzorne kamere s vikendice u Rakovici. Potres se jasno vidi. Prvo je jako udarilo, a onda se tlo kratko zatreslo. To je udaljeno samo 2 kilometra od epicentra, javio nam je čitatelj koji je poslao snimku potresa magnitude 4.3 po Richteru koji je u srijedu u 5.38 zatresao na granici s BiH, samo 15 kilometara od Slunja.
Evo kad u Hrvatsku stiže kiša: Provjerite stanje po gradovima
VELIKA PROGNOZA

Evo kad u Hrvatsku stiže kiša: Provjerite stanje po gradovima

Promjenljivo oblačno i nestabilno. Uz umjeren razvoj oblaka mjestimice kiša i pljuskovi s grmljavinom osobito poslijepodne i navečer. Ponegdje pljuskovi mogu biti jače izraženi, stoji u prognozi DHMZ-a za srijedu...