Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Hrabri lavić isprobao je novu protezu pa zanijemio od sreće

Šimuna su operirali na Floridi. Ämputirali su mu lijevu natkoljenicu, koja ranije nije imala funkciju, rekonstruirali mu kuk i desno stopalo. Proteza za Šimuna u završnoj je fazi i obitelj jedva čeka da dođe kući

Foto: Privatni album
30 komentara

Ne znam što bih vam rekla. Šimunu je danas rođendan. Nas dvoje počastit ćemo se kolačem. Dat ću mu do znanja da mu je rođendan i kupiti mu dvije svjećice, razdragano nam, gotovo u jednom dahu, priča Martina Stojanović, mama hrabrog lavića Šimuna.

POGLEDAJTE VIDEO

Dječaka su u rujnu operirali na Floridi. U zahvatu koji je trajao devet sati amputirali su mu lijevu natkoljenicu, koja ranije nije imala funkciju, rekonstruirali mu kuk i desno stopalo.

ŠIMUN KONAČNO BEZ GIPSA 'Pitao nas je gdje mu je nogica, njegov korak bit će nagrada...'

Ubrzo je počela izrada proteze za Šimunovu lijevu nogu.

Dječak je s mamom još na Floridi. Doma će se vratiti tek iduće godine.

- Jučer smo bili na sastanku za protezu i na probi. Bio je jako iznenađen protezom, doslovno je zanijemio kad ju je isprobao. Proteza je u završnoj fazi izrade i sad se sitnice prilagođavaju da mu bude što udobnija. Plan je da kroz desetak dana proteza bude gotova. Tad ćemo moći početi agresivnije fizikalne terapije - kaže Martina.

Dodaje da ona i njen sinčić možda jesu sami, barem fizički, ali ističe kako zna da je njen Šimun u srcu mnogih i da se svi s njima raduju ovoj drugoj godini snage, hrabrosti, izdržljivosti, upornosti, volje, nade i svega onoga što je dječačić pokazao da nosi u sebi.

KORAK U POBJEDU ŽIVOTA 'Hajde, Šimune, dođi k mami!' Ovo su prvi koraci malog lavića

- Tako da mi ustvari nikad nismo sami - ističe.

Ipak imaju jedan problem.

- Sve bake i djedovi, teta, ujaci i poznanici za rođendan mu žele kupiti ‘ciki’, odnosno bicikl. Iskreno, ne znam gdje ćemo u svojih 50 kvadrata stana parkirati taj vozni park kad se vratimo kući u Županju - ushićeno priča Martina. Pravu feštu očekuje kad se sljedeće godine vrate kući.

- Vjerujem da Šimunu neće smetati što će dva puta puhati svjećice, mislim da je zaslužio - zaključuje.

Foto: Obiteljski album

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message