News

Komentari 7

Hrebak očekuje da će brza cesta do Bjelovara biti gotova 2023.

Hrebak očekuje da će brza cesta do Bjelovara biti gotova 2023.

Hrebak je podsjetio da je jedan od razloga zbog kojih je član vladajuće koalicije u Hrvatskome saboru upravo dovršetak brze ceste prema Bjelovaru te izgradnja i opremanje 80-ak hektara velike poslovne zone

Gradonačelnik Dario Hrebak u srijedu je komentirao je današnje otvaranje ponuda za izgradnju lijevog traka brze ceste prema Bjelovaru u sjedištu Hrvatskih cesta te je rekao kako očekuje da će ona biti dovršena 2023. godine.

Na konferenciji za novinare ispred zgrade gradske uprave Hrebak je podsjetio da je jedan od razloga zbog kojih je član vladajuće koalicije u Hrvatskome saboru upravo dovršetak brze ceste prema Bjelovaru te izgradnja i opremanje 80-ak hektara velike poslovne zone u prigradskome naselju Velikom Korenovu, što je Vlada odobrila na  prošlotjednoj sjednici.

 - Jedan od glavnih razloga zbog kojih sam u vladajućoj koaliciji u Hrvatskome saboru je zona u Velikom Korenovu. Borili smo se i izborili te smo i službeno dobili obavijest Vlade RH da se Gradu Bjelovaru poklanja 80 hektara zemljišta za razvoj poduzetništva. Druga stvar, onog famoznog dana koji su mi mnogi spočitavali, dignuo sam ruku i za program Vlade RH u kojem jasno stoji nastavak izgradnje brze ceste prema Bjelovaru u ukupnom iznosu od 500 milijuna kuna - rekao je Hrebak.

Kako je istaknuo, tih preostalih 12 kilometara vrijedi nešto manje od 300 milijuna kuna, a ako ne bude žalbenog postupka, vjeruje da bi radovi mogli početi na jesen i da će cesta do Bjelovara biti dovršena 2023. godine.

Najčitaniji članci