Obavijesti

News

Komentari 86

Hrgovićev brat naručio bacanje bombe da bi naplatio 15.000 €

Hrgovićev brat naručio bacanje bombe da bi naplatio 15.000 €
5

Policija je dovršila krim istraživanje nad Matijom Hrgovićem, bratom boksača Filipa, te su protiv njega podnesene tri kaznene prijave, za protupravnu naplatu i dva slučaja oštećenja tuđe stvari

VIDEO

Policija je utvrdila kako je Matija Hrgović (25), zajedno sa zasad nepoznatim počiniteljima, od početka 2018. godine do veljače 2020. godine, od svoje žrtve pokušavao iznuditi 15.000 eura, koje mu je ovaj navodno dugovao.

U tom periodu kontinuirano je dolazio do doma žrtve u Sesvetama, zastrašivao ga i držao u neprestanom stanju straha, tako da je u više navrata sam ili u društvu drugih osoba koristeći više različitih osobnih vozila, prolazio ispred njegove obiteljske kuće, čime je naglašavao svoju prisutnost i pritisak u odnosu na oštećenoga. U nekoliko navrata, oštetio je obiteljsku kuću bacajući kamenje i druge predmete kojom prilikom su oštećene staklene površine, nakon čega je osumnjičeni sam ili u društvu s drugim za sad neutvrđenim osobama dolazio na adresu stanovanja oštećenog te mu verbalno prijetio.

Policija uz Hrgovića privela još četvoricu, istraga i dalje traje
Policija uz Hrgovića privela još četvoricu, istraga i dalje traje


 
Nadalje, 9. rujna 2018. godine oko 23 sata, brat poznatog boksača Filipa Hrgovića došao je do doma žrtve prijetio mu i oštetio ulazna vrata s ciljem naplate navodnog duga, a pritom je počinjena šteta od oko 3000 kuna. 

Policija ponovno privela Matiju Hrgovića, brata boksača Filipa
Policija ponovno privela Matiju Hrgovića, brata boksača Filipa

Kako se tada nije uspio naplatiti, nastavio je sa zastrašivanjem žrtve i njegove obitelji pa je angažirao zasad nepoznatu osobu da baci ručnu bombu u dvorište obiteljske kuće oštećenog. Zasad nepoznati počinitelj to je i učinio 25. siječnja 2020. godine oko 3 sata. Bomba je oštetila dom žrtve, ali i nekoliko okolnih kuća, pri čemu je nastala materijalna šteta od oko 7000 kn. 

Policija pronašla 13 ručnih bombi

Prilikom kriminalističkog istraživanja policija je pretražila stan i druge prostorije kod 28-godišnjaka na području Sesveta za kojeg se posumnjalo da bi mogao biti povezan s navedenim kaznenim djelima. Tom prilikom je u neovlaštenom posjedu pronađeno 13 ručnih bombi koje su od njega oduzete.

Poradi navedenog 28-godišnji muškarac je uhićen zbog osnovane sumnje u počinjenje kaznenog djela 'Nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari' te priveden pritvorskom nadzorniku uz podnesenu kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetniku u Zagrebu.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem nije utvrđena povezanost tog 28-godišnjaka s ovim kaznenim djelom oštećenja tuđe stvari.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 86
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.