News

Komentari 108

Policija ponovno privela Matiju Hrgovića, brata boksača Filipa

Policija ponovno privela Matiju Hrgovića, brata boksača Filipa

Zagrebačka policija je, u četvrtak navečer, zbog još nepoznatih razloga ponovno u svoje prostorije dovela mlađeg brata poznatog zagrebačkog boksača Filipa Hrgovića

Matija Hrgović je, neslužbeno doznajemo, u četvrtak navečer priveden u policiju zbog još nepoznatih razloga.

Bivši boksač, za koje njegov brat Filip kaže kako je bio veći talent od njega, prvi put uhićen je lani u svibnju.  U tom je trenutku bio s prijateljem Ivanom Kuretićem (26). Policajci su ih primijetili u večernjim satima, a prvo što im je bilo sumnjivo bio je omotani crni paket na mjestu suvozača. Policijska akcija se s četvrtka razvukla na petak pa su tako u pretresu automobila, koji ne pripada ni Ivanu ni Matiji, otvorili sumnjivi paket. Izvagali su sve i otkrili kako je u njemu bilo 263 grama kokaina.

Policajci su u istrazi zatražili nalog za pretres kuće koju su obojica koristili. U njoj je bila vrećica s 53,2 grama marihuane i 15 plastičnih omota s tragovima marihuane. Sve je bilo oblijepljeno smeđim selotejpom. Pretres se nastavio u domu Kuretića, gdje su istražitelji zaplijenili improviziranu prešu s tragovima kokaina.Od Matije su oduzeli oko 14.000 kuna, za koje smatraju da je zaradio dilanjem. Matija je zbog toga propustio bratovo vjenčanje. 

Nakon četiri mjeseca izašao je iz pritvora. S Općinskim državnim odvjetništvom u Zagrebu  nagodio se na kaznu od 14 mjeseci  s time da je dobio šest mjeseci bezuvjetnog zatvora, dok je za ostatak kazne dobio četverogodišnji rok kušnje. Hrgoviću je izrečena i novčana kazna od 15 tisuća kuna, a ostao je i bez 14.000 kuna koje mu je policija oduzela prilikom pretresa jer se sumnja da potječu od preprodaje opijata.

Nakon toga ponovno su ga priveli lani u studenome. Osumnjičili su ga za iznudu 50.000 eura te pokušaj podmetanja požara ispred kuće navodnog dužnika. Riječ je o bacanju zapaljive naprave ispred kuće muškarca (56) na području Velike Gorice, pri čemu su, na sreću, izgorjela samo vrata garaže. Policija je tada objavila kako Hrgović nije napravu bacio, nego ju je napravio te za njezino bacanje angažirao godinu dana starijeg mladića iz Sesveta. Obojica su uhićena, no ubrzo i puštena.