News

Komentari 4

HRT prijavio Jančića, jer je pronevjerio 15.000 kn

HRT prijavio Jančića, jer je pronevjerio 15.000 kn

Revizori su u izvješću od 22. travnja navodno utvrdili da je u 37 putnih naloga bivši urednik Veljko Jančić prikazao veći broj sati na putu

Otpušteni urednik-koordinator emisije "Hrvatske uživo", Veljko Jančić, kako je pokazala prva revizija, oštetio je HRT za 15.000 kuna jer je manipulirao putnim nalozima. Cijeli slučaj sad istražuje i policija. Prva revizija pokazla je da je tvrtku oštetio za 920 kuna, no kasnije se ispostavilo da je iznos puno veći.
- Točno je da je HRT materijal o slučaju Jančić proslijedio PUZ-u, a podnijeli smo i kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu u Zagrebu zbog zlouporabe službenog položaja i ovlasti, krivotvorenja službene isprave i prijevare - rekao je za Večernji v.d. glavnog ravnatelja Josip Popovac. Dodaje kako se ne radi o nikakvoj osveti Jančiću koji mu je bio protukandidat. Da sve istražuje policija Jančić nije znao.
- Kakva kaznena prijava?! No ako su radili još neku dodatnu reviziju, jasno je da je to čista "puška" uoči trećeg izbora za ravnatelja – zaključuje Veljko Jančić.
Revizori su u svom izvješću od 22. travnja navodno utvrdili da je u 37 putnih naloga Jančić prikazao veći broj sati na putu.

Najčitaniji članci