News

Komentari 7

Hrvat koji se bori u Ukrajini: 'Ne bojim se samo za Ukrajinu, zbog rata je ugrožen cijeli svijet...'

Hrvat koji se bori u Ukrajini: 'Ne bojim se samo za Ukrajinu, zbog rata je ugrožen cijeli svijet...'

Prema neslužbenim nagađanjima u ratu u Ukrajini sudjeluje i nekoliko desetaka hrvatskih državljana. Jedan od njih, koji se vratio s bojišta, podijelio je svoje svjedočanstvo za HRT

Prema neslužbenim nagađanjima u ratu u Ukrajini sudjeluje i nekoliko desetaka hrvatskih državljana. Jedan od njih, koji se vratio s bojišta, podijelio je svoje svjedočanstvo za HRT.

- Nije da se išlo stihijski. Trebalo je zadovoljiti nekoliko uvjeta, određeno godište. Ne uzimaju ljude preko 50 godina. Trebate biti u dobroj tjelesnoj kondiciji. U početku su tražili i bilo je dovoljno da imate vojnu obuku. Nakon tjedan-dva, tražilo se da si morao sudjelovati u nekom svjetskom sukobu - ispričao je, a otkrio je i da im se identitet i putovnica provjeravaju po nekoliko puta te su im osigurani smještaj i hrana.

>> Stanje u Ukrajini iz minute u minutu pratite ovdje <<

- Jako me oduševilo što sam tamo našao sve rase koji su se našli u tom objektu. Te ljude nisi morao ni pitati koji je njihov motiv i zašto su došli. Tu se po licima vidi zašto se tu došlo. Motiv nije nikakav plaćenički. Puno se ide za tim da se što više ljudskih života spasi - istaknuo je.

U ovom ratu, boji se, nije ugrožena samo Ukrajina nego i cijeli svijet što mu je i bila motivacija da se pridruži borbi.