News

Komentari 87

Hrvat mučio svoje dijete (2), na njemu gasio čikove: 'Pušio sam hašiš, mislio sam da je uklet!'

Hrvat mučio svoje dijete (2), na njemu gasio čikove: 'Pušio sam hašiš, mislio sam da je uklet!'

Okrutan zločin koji je šokirao hrvatsku i talijansku javnost odigrao se krajem svibnja 2019. u prizemnom stanu u Milanu. Dječak (2) plakao je. Umjesto da ga utješi i smiri, njegov otac ga je počeo tuči...

Alija H. (27) osuđen je na doživotni zatvor uz devet mjeseci samice zbog ubojstva dvogodišnjem sinčića koji je neumorno plakao cijelu noć. Tukao ga je i mučio, čikovima mu palio kožu sve do stopala. 

Porijeklom iz sjeverozapadne Hrvatske, Alija će po odluci suda biti i protjeran iz Italije nakon što odluka sudskog vijeća prvostupanjskog suda u Milanu postane pravomoćna te kad se oko toga dogovore s Hrvatskom i steknu se svi uvjeti, javlja Jutarnji

S obzirom na mučenje, to je prvi takav slučaj u Italiji iz domene obiteljskog nasilja, a kako pišu talijanski mediji - na odluku suda nije ni trepnuo. 

Tužiteljstvo ga je teretilo i za zlostavljanje maloljetnih kćeri, no to mu nije dokazano. Ipak, dokazano je da se iživljavao nad suprugom s kojom ukupno ima petero djece i koja je u vrijeme zločina, kada je ubio njihovog dvogodišnjeg sina, bila trudna. Protiv njega je pokrenula parnični postupak, a njoj i djeci moglo bi pripasti do 300 tisuća eura odštete. 

Odvjetnik Alija H., Giuseppe de Lalla, već je najavio da će se žaliti na nepravomoćnu presudu. Nije očekivao osudu za mučenje i smatra da je rekonstruirana, a niti doživotnu kaznu. Smatra da je kazna od 30 godina relevantnija. 

Okrutan zločin koji je šokirao hrvatsku i talijansku javnost odigrao se krajem svibnja 2019. u prizemnom stanu u Milanu. Alija H. je bio sa suprugom i njihovo troje od četvero djece u stanu. Tri sata nakon ponoći ustao se iz kreveta i hodao po sobi. Konzumirao je hašiš. Plač djeteta u susjednoj sobi postao mu je nepodnošljiv. Prišao je krevetiću i umjesto da sina uzme u naručje i pokuša ga umiriti, on ga je počeo udarati po cijelom tijelu. Mališan je plakao sve jače, a Alija je zapalio cigaretu te se čikom počeo iživljavati na tijelu dječaka. 

Tri sata nakon toga nazvao je Hitnu i tražio pomoć jer mu sin nije disao. Prije toga se ipak dao u bijeg s kćerima, no policija ga je pronašla. 

Tijekom suđenja je pokušao krivnju svaliti na svoju suprugu. Govorio je da ga je udario, ugrizao, ali da ga je ona udarila u oko i gasila mu cigarete po tijelu. Ispričao je i kako je, kada je pušio hašiš, imao zle nasrtaje i vjerovao da mu je najmlađi sin uklet". 

- Zbog toga sam imao paranoje. Budio sam se noću, pušio i budio njega. I tukao ga - otkrio je. 

Najčitaniji članci