Obavijesti

News

Komentari 4

Hrvat uhićen u Keniji: Zbog Mladića sam glavna 'faca’

Hrvat uhićen u Keniji: Zbog Mladića sam glavna 'faca’
4

Igor Mejaški noćio je u ćeliji na 45 stupnjeva. Spavao je na kamenom podu, s komarcima i mravima. Ipak, drži da je sve to dobra reklama

VIDEO

Jeste li Vi taj?, upitao je strogo šef kenijske policije. Bio je četvrtak. U njegovu uredu bilo je sparno i vruće. Velike znojne mrlje ispod pazuha policijske košulje odavale su  njegovo uzbuđenje. Već je vidio priznanje koje ga ovaj put neće zaobići. Uhvatio sam velikog bjegunca, mislio je zadovoljno.
- Ne, nisam to ja - s olakšanjem mu je odgovorio Igor Mejaški (65). Nekoliko sati ranije uhitili su ga u njegovu uredu u Keniji.
- Ali, slični ste mu - odvratio mu je šef.
Rukama je u zrak, u visini očiju, dignuo fotografiju “Traži se”. Na njoj je bio Ratko Mladić. Mejaški ga je odmah prepoznao. Čak se i nasmijao usporedbi. Kaže, nimalo mu nije sličio. No šef policije, sada već malo manje samouvjereno, još se nadao...
U subotu se Mejaški, rođeni Zagrepčanin, koji u Keniji živi više od 20 godina, sa smiješkom prisjećao uhićenja i zamjene s ratnim zločincem. Na sreću, kratko je trajalo.
- Sad sam O.K., čak se nisam ni odmah preplašio 20 specijalaca. Upali su mi u ured, rekli su mi da će mi pregledati dokumentaciju, novac i drogu. E, kad su drogu spomenuli, onda sam se ukočio. Bojao sam se da mi nešto ne podmetnu - priča Mejaški.
Noć je proveo u ćeliji. Bilo je 45 stupnjeva. Spavao je na kamenom podu, s komarcima i mravima. Odbio je porciju, kako je rekao, smrdljivog obroka. Rekao im je da štrajka glađu. Kaže, ni pas to ne bi pojeo.
- Sad mi je ovo dobro za biznis. Bio sam nitko, sad sam poznata osoba, svi znaju za mene. Dobio sam besplatnu reklamu - kroz zvonki smijeh govorio je Mejaški.
Jučer su ga opsjedali novinari. Više nije ni znao kojoj je sve televiziji dao intervju. Siguran je da će mu posao u ronilačkom centru sada još bolje ići. Uhićenje i spavanje u zatvoru samo mu je još jedno iskustvo više.
- Bila je to jedna glupost, ali to prihvaćam  sportski. Nisam nimalo ljut, događa se. Sve će mi to pomoći u životu. Žurim, čekaju me novinari - pozdravio nas je simpatičan Zagrepčanin koji je umalo završio u Haagu.

'MOJ JE SIN ZGODNIJI OD MLADIĆA'
Majka Igora Mejaškog, Katica (82), u petak se rasplakala kad je zazvonio telefon. Javio joj se sin te rekao da je dobro i
da su ga zamijenili.
- Ma, kakav Ratko Mladić! Obojica su bucmasti, ali moj je sin zgodniji - komentirala je majka zamjenu.

NAŠI POMORCI PRVI URIGIRALI ZA MEJAŠKOG
Mejaški na plaži u Mombasi u Keniji ima i sportski centar “Blue Lagoon Water Sports”. Posao mu dobro ide. Za brzi izlazak iz zatvora zahvaljuje hrvatskim pomorcima, ambasadi i vlasnicima hotela koji su stalno “pritiskali” policiju.



Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

VIDEO Našli 4 tijela u bunaru: Sumnja se da se radi o braći koja su putovala i u Hrvatsku
UŽAS U MEKSIKU

VIDEO Našli 4 tijela u bunaru: Sumnja se da se radi o braći koja su putovala i u Hrvatsku

Državno odvjetništvo meksičke savezne države Baje Californije navelo je da će forenzičari analizirati tijela kako bi se utvrdilo radi li se o nestaloj braći.

Detalji horora na Črnomercu: Sin ubio majku pa otišao u kafić
POLICIJA OBJAVILA

Detalji horora na Črnomercu: Sin ubio majku pa otišao u kafić

Sin (28) je oštrim predmetnom zadao više ubodnih rana 68-godišnjakinjoj majci...
Optuženi da su prevarili ljude za stotine tisuća eura. Šetaju se Zadrom u skupocjenim šlapama
VIDEO: MATAKOVI NA VISOKOJ NOZI

Optuženi da su prevarili ljude za stotine tisuća eura. Šetaju se Zadrom u skupocjenim šlapama

Plus+ Bračni par Luka Grgo i Adriana Matak tereti za pet financijskih prijevara teških 350 tisuća eura. Pušteni su iz istražnog zatvora uz mjere opreza