Obavijesti

News

Komentari 12

Hrvati osmislili moderan način kako doći do posla, imaju više od 3000 oglasa na PickJobsu

Hrvati osmislili moderan način kako doći do posla, imaju više od 3000 oglasa  na PickJobsu
7

Mladi hrvatski entuzijasti napravili aplikaciju za zapošljavanje gdje sve odrađujete preko intereneta, prevodi na 11 jezika i nudi poslove po cijeloj EU. Radili su na njoj u jeku pandemije potaknuti rastom nezaposlenosti

VIDEO

Hrvatskoj i dalje brojimo više od 151.300 nezaposlenih od čega je trećina u statusu "dugotrajne nezaposlenosti". Za 24sata mnogi građani koji su bili u potrazi za poslom prepričavali su anegdote i probleme na koje su nailazili. Tako nam je prije dvije godine Zagrepčanin kojeg smo za potrebe objave nazvali Marko (op.a. podaci poznati redakciji), detaljno ispričao kako su izgledali razgovori na posao u 15 tvrtki u koje se kroz godinu dana prijavio.

Bilo je svega no jedno im je bilo, kako je rekao, zajedničko: "Smeta me to neko uvriježeno staro pravilo da ne smiješ pitati za plaću. Halo? Podrazumijeva se da ako tražim posao želim i raditi. No ne prijavljujem se da radim za leptir mašne nego za plaću pa valjda trebam znati koliku plaću mogu očekivati, a ne da to bude predmet iznenađenja."

Dvije godine kasnije provjerili smo da li još istražuje tržište rada pa kaže:

"Naravno. Nisam još pronašao posao koji zadovoljava moje potrebe. U međuvremenu sam i diplomirao na ekonomskom fakultetu. Uz sve stare boljke pri zapošljavanju samo sam spoznao nove. A sve vam kreće od samih oglasa za posao preko razgovora i testova. Prvo sve to predugo traje. Od poziva da će vas zvati na razgovor do konačne recimo odbijenice prođu tjedni nekada i mjeseci. Za nekoga tko ne radi to je strašno. Da ne spominjem one famozne krugove koje prolazite iako već vidite da su odabrali kandidata ili je za njega cijeli cirkus rađen pa ste samo pijun koji im ispunjava neku kvotu. A posebno mi je 'zabavno' kada za neki jednostavan posao poput 'putnika' ispunjavate testove kao da ćete raditi na dizajniranju NASA-ine letjelice."

'Naši poslodavci bi da radiš za minimalac, u svim smjenama...'
'Naši poslodavci bi da radiš za minimalac, u svim smjenama...'

Marko ističe da bi i za potencijalne radnike i za poslodavce bilo puno učinkovitije i jednostavnije da ta međusobno potraga bude dostupnija, brža i jednostavnija.

Upravo na tom tragu je razmišljala i grupa mladih entuzijasta koji su u jeku pandemije osmislili inovativnu platformu za zapošljavanju.

Nazvali su je 'PickJobs'. Po čemu je ta platforma drugačija i bolja za poslodavce i nezaposlene koji se žele riješiti tog nesretnog statusa, pitali smo njezine tvorce i vlasnike.

Spoj društvene mreže i portala za posao

- Naša platforma je spoj društvene mreže i samog portala za posao. Prilikom registracije posloprimci i poslodavci imaju mogućnost popuniti svoj profili sa što više traženih podataka te se time predstaviti u što boljem svjetlu. Uz web platformu našim korisnicima nudimo i potpuno besplatnu mobilnu aplikaciju kako bi posao uvijek bio nadohvat ruke. Važno je za napomenuti kako smo mi međunarodna platforma dostupna u čak 11 zemalja te da su oglasi koje objave poslodavci prevedeni na sve jezike te dostupni posloprimcima iz svih zemalja. Posebno je zanimljiva opcija PJ Match koja na principu umjetne inteligencije računa postotak kompatibilnosti između korisnika i firme na temelju korisnikovih unesenih podataka prilikom uređivanja profila te uvjeta i kvalifikacija koje poslodavac traži u oglasu  za određeno radno mjesto – pojašnjavaju nam s PickJobsa.

Već pri samoj aktivaciji ove platforme imaju 3000 oglasa za različite kategorije poslova.

- Imamo više opcija koje nudimo. Osim spomenutog automatskog izračuna kompatibilnosti PJ MATCH, imamo i opcije PJ SELECT i PJ QUICKTEST. Pj Select razvijena je za poslodavce u svrhu lakše selekcije i bolje organizacije prijavljenih kandidata kroz 3 kruga kako bi izbjegli nepotrebne razgovore za posao, a PJ QuickTest omogućava poslodavcima kroz vlastite ili globalne kvizove provjeru razine znanja ili ostale njemu bitne informacije o kandidatima te tako skraćuje i precizira proces potrage za kandidatom i  prije samog intervjua. Uz sve navedene opcije omogućili smo i direktnu komunikaciju između poslodavca i posloprimca kako bi se prije samih intervjua u potpunosti smanjili nepotrebni razgovori i u završnu fazu pozvali samo kompatibilni u kvalitetni kandidati – pojasnili su iz PickJobsa.

Ujedno su poslodavcima omogućili detaljne statističke izvještaje koji prate sve prijave i preglede oglasa kao i rezultate kvizova kako bi imali sto bolji uvid u samu kvalitetu oglasa, također nude precizan kalkulator za izračun plaća gdje su uključili sve parametre od izračuna plaća za osobe mlađe od 30 godina, osobe koje imaju djecu, izračun bez osobnog odbitka, vrste obračuna, ukupan trošak plaće...

S obzirom na to da su oglasi vidljivi automatski u Hrvatskoj, Austriji, Njemačkoj, Švicarskoj, BiH, Srbiji, Crnoj Gori, Sjevernoj Makedoniji, Ukrajini, Albaniji i na Kosovu, oglasi i sav sadržaj na stranici prevedeni su na službeni jezik navedenih zemalja tako da svaki pojedinac ima lagani pristup poslovima na željenom tržištu na svom službenom ili engleskom kao univerzalnom jeziku.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 12
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske
Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"