News

Komentari 37

Hrvati su u Maroku progutali hašiš i pokušali ga prešvercati

Hrvati su u Maroku progutali hašiš i pokušali ga prešvercati

Otkrili su 'mule': Četiri muškarca su otputovala u Maroko gdje su progutali 2,8 kg hašiša pakiranih u kapsule. Policija ih je uhitila na graničnom prijelazu Bregana

Četvorica hrvatskih državljanina uhićena su nakon što su na Bregani zaustavljeni s paketićima hašiša. Policijski službenici PNUSKOK-a objavili su kako je provedeno kriminalističko istraživanje nad četvoricom muškaraca te je utvrđeno kako su osumnjičenici otputovali u Maroko gdje su progutali 2,8 kilograma hašiša pakiranih u kapsule.

- Sumnja se da su sve četiri osobe (1982., 1988., 1989., 1981.), s ciljem daljnje preprodaje hašiša, na području Kraljevine Maroko nabavili najmanje 2800 grama droge. Gutanjem ovalnih paketića težine oko pet grama, drogu su unijeli u tijelo te ju tako kao putnici u zrakoplovu najprije prokrijumčarili u Italiju, a potom automobilom pokušali u Hrvatsku. Osumnjičenici su zaustavljeni i legitimirani prilikom ulaska u Hrvatsku na graničnom prijelazu Bregana - stoji u priopćenju MUP-a.

Liječničkim pregledom utvrđeno je kako su muškarci u tijelu posjedovali više kapsula ispunjenih hašišem. 

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja dovedeni su pritvorskom nadzorniku, a  Županijskom državnom odvjetništvu u Velikoj Gorici podnesena je kaznena prijava.

Najčitaniji članci