Obavijesti

News

Komentari 94

Hrvatska oštro prosvjedovala zbog Tepića: Ubojica, ne heroj

Hrvatska oštro prosvjedovala zbog Tepića: Ubojica, ne heroj
1

Bojnik JNA Milan Tepić je u rujnu 1991. raznio skladište oružja kod Bjelovara, pri čemu je sam poginuo i ubio jedanaest hrvatskih vojnika. Srbija to naziva 'neustrašivim podvigom'

VIDEO

Hrvatska je u utorak oštro prosvjedovala zbog odluke srbijanske vlade o podizanju spomenika časniku bivše JNA Milanu Tepiću, kojega u Srbiji smatraju herojem, a u Hrvatskoj ubojicom hrvatskih branitelja na početku rata za neovisnost 1991.

Bojnik JNA Milan Tepić odbio se u rujnu 1991. predati hrvatskim snagama i umjesto toga raznio skladište oružja kod Bjelovara, pri čemu je sam poginuo i ubio jedanaest hrvatskih vojnika te neutvrđen broj svojih ročnika.

Srbijanska vlada odlučila je prošli tjedan podići spomenik Tepiću u Beogradu, u povodu 25. obljetnice njegove smrti i imajući u vidu, kako kažu, "njegov neustrašiv podvig".

Hrvatsko ministarstvo vanjskih poslova zbog toga je u utorak izrazilo oštar prosvjed Beogradu, doznaje se na Zrinjevcu.

"Ovaj čin hrvatskog ministarstva pokazuje da apsolutno nisu u stanju pogledati u svoje dvorište", reagirao je na prosvjed uručen veleposlanici Srbije u Zagrebu, srbijanski ministar vanjskih poslova Ivica Dačić.

Potez Zagreba je ocijenio "tragikomičnim" jer pokazuje da Hrvatska u međunarodnim odnosima, osobito sa Srbijom, ne traži ono što spaja, nego razdvaja.

"Mi smo spremni razvijati suradnju i dobrosusjedske odnose, ali s druge strane ne postoji nikakva osuda pokušaja rehabilitacije fašističke prošlosti", ustvrdio je Dačić na konferenciji za novinare u Beogradu koristeći uobičajenu taktiku prozivanja Zagreba za navodno ustaštvo.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 94
VIDEO

Čudo u Zagrebu: Zaletio se u šleper, od auta nije ostalo ništa, a on prošao s lakšom ozljedom!
EKSKLUZIVNE FOTOGRAFIJE

Čudo u Zagrebu: Zaletio se u šleper, od auta nije ostalo ništa, a on prošao s lakšom ozljedom!

Vozač (58) nije prilagodio brzinu te je udario u šleper koji je bio zaustavljen na semaforu na Jadranskoj aveniji: U nesreći je vozač auta zadobio lakše ozlijede te je prevezen u KBC Zagreb

UŽIVO Vatrogasci izašli na veliki prosvjed, svirale sirene. Odali su počast preminulim kolegama
PROSVJED U ZAGREBU

UŽIVO Vatrogasci izašli na veliki prosvjed, svirale sirene. Odali su počast preminulim kolegama

Vatrogasci su odlučili izaći na ulice nakon što su pojedini osnivači javnih vatrogasnih postrojbi najavili zatvaranje postrojbi
FOTO Detalji jutarnjeg kaosa u Dubravi: Nakon sudara guma  završila na tramvajskoj stanici!
PASSAT U GRMLJU

FOTO Detalji jutarnjeg kaosa u Dubravi: Nakon sudara guma završila na tramvajskoj stanici!

Jedan čovjek je ozlijeđen u prometnoj nesreći koja se dogodila oko 4.45 na Aveniji Dubrava. Zbog sudara tramvajski promet bio je u prekidu.