News

Komentari 0

Hrvatska pošta uvela novi način nagrađivanja zaposlenika

Hrvatska pošta uvela novi način nagrađivanja zaposlenika

U skladu s razvojnom Strategijom Pošta 2022. Hrvatska pošta kontinuirano podiže kvalitetu upravljanja ljudskim resursima u čijem su središtu njeni zaposlenici i temeljne poštanske vrijednosti – povjerenje, proaktivnost i izvrsnost.

Svjesna činjenice da upravo zahvaljujući svojim predanim zaposlenicima uživa puno povjerenje hrvatskih građana, Hrvatska pošta trajno je usmjerena na nagrađivanje proaktivnih zaposlenika i kvalitetno obavljenog posla.

Hrvatska pošta je prije dvije godine uvela novi način nagrađivanja zaposlenika te im je na temelju individualnih ciljeva i godišnjih ocjena radnog učinka počela uplaćivati nagrade u zatvoreni dobrovoljni mirovinski fond. U svibnju ove godine pokrenut je novi sustav nagrada za dio radnika na operativnim radnim mjestima koji svojim radom aktivno osnažuju kulturu postizanja rezultata – mogućnost varijabilnog dodatka uz redovnu plaću. Upravo na ovaj način, ovisno o rezultatima rada, radnici Hrvatske pošte mogu svaki mjesec ostvariti dodatne uplate te na taj način povećati svoja primanja. 

Zadovoljni radnici prioritet su Hrvatske pošte

Stvaranjem poticajnog radnog okruženja te provedbom konkretnih mjera za zadržavanje postojećih kao i privlačenje novih kadrova, Hrvatska pošta zaposlenicima nudi više od radnog mjesta. Zadovoljstvo ovim načinom nagrađivanja doprinosa u postizanju izvrsnosti kompanije prepoznali su i zaposlenici kojima mogućnost varijabilnog dodatka predstavlja dodatan vjetar u leđa za postizanje još boljih rezultata. 

Upravo zahvaljujući sinergiji zadovoljstva, motivacije i proaktivnosti zaposlenika te radnog okruženja koje prepoznaje i adekvatno nagrađuje svoj najveći oslonac i snagu, Hrvatska pošta uspješno ispunjava svoju misiju – biti građanima na usluzi. 

Miroslav Milić, vozač, Osijek: Nagrađivanje sam doživio kao potvrdu za dobar rad i poticaj za dalje. Posao ću i dalje obavljati jednako odgovorno, samo sada s većim zadovoljstvom. Ovakav sustav je dobar i odličan motivator svima nama.


 
Dario Lopac, vozač, Rijeka:Nagrađivanje se obistinilo, što je izazvalo jako pozitivne reakcije. Napokon smo i mi vozači prikoličari dobili svojevrsnu potvrdu, a ja ću i dalje savjesno raditi. Ova mjera ulila je i optimizam među kolege koji zato ostaju u Pošti.“


 

Najčitaniji članci